Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ halogan:
Dík za rychlou reakci, řešení u 13 by mělo být jen jedno, tak nevím kam se vloudila chybka.
U té 15 abych pravdu řekl nechápu zadání, nikdy jsem podobný příklad neřešil. Může někdo naznačit postup?
↑ tessik:
Chyba se nikam nevloudila. Podívej se opět na můj postup. Více jak jedno řešení z něj nevyjde.
Co se týče patnáctky, tak ta se řeší takto:
Když máme předpis , tak to funguje asi takto: . To samé s áčky.
↑ halogan:
Ok u té 13 jsem se přehlédl.
Pořád ale nemůžu pochopit u 15ky souvislost mezi předpisem a tou množinou, nevim co kam dosazovat atd. Prosím Tě, naznač mi postup aspoň pro jedno číslo z R. Na příkladu to pochopím...
↑ jarrro:
ano je to problém pro člověka, který se v matematice tak dobře neorientuje a navíc takový typ příkladu vidí poprvé... žádný učený z nebe nespadl.
Takže když si do předpisu dosadím např. x = 2, tak mi vyjde H(f) = -2, a tu hodnotu tedy dosadím za a do tebou výše uvedeného vzorce. Z něho mi vyjde 30<10. Tak zjistím, že x = 2 do intervalu splňujícího podmínku nepatří. Pokud se pletu (asi ano), tak prosím o vysvětlení, kde jsem udělal chybu.
Stránky: 1