Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
takže několik otázek bych měl..
1)kdybych chtěl studovat astrofyziku, je lepší si v Bakalářském programu vybrat Aplikovanou, nebo obecnou fyziku?
2) na stránkách matfyz jsem našel elektronickou příhlášku ke studiu, problém ovšem je, že když si chci vybrat fakultu, tak tam mff není, nevíte kde je chyba?
3) Jaká je přibližná kapacita a cena kolejí? (myslím ty ubytovací :) )
1) Aplikovaná fyzika je teď nový obor, takže o něm moc nevim. Ale podle http://www.mff.cuni.cz/studium/bcmgr/ok/f1a3.htm tam ani astronomii nemáš a myslím, že ten obor je dělaný tak, abys tam po bakaláři skončil (jistý si tím ale nejsem). Takže myslím, že správná volba je Obecná fyzika a ve třetím ročníku si zvolit astronomii a astrofyziku.
2) Nevím, nemůže to být tím, že je ještě brzy?
3) Nevím, jsem z Prahy :-)
1) Díky za odpověď
2) to je možné, tak zas budu netrpělivě čekat (já vím na podání příhlášek mám doost času, ale tak člověk je nedočkavý :-) )
3) To je věc, která mě zatím zas až tak netrápí, to budu řešit později, já jen, kdyby náhodou někdo věděl...
3) Na kolejích 17. listopadu je cena při ubytování září - červen cca 103 Kč/den, takže to vychází něco málo přes 3000 Kč měsíčně, přičemž další stovka měsíčně se platí za připojení k internetu a ještě nějaké drobné za elektrospotřebiče, které si tam doneseš (a nahlásíš). Ovšem prakticky každý dostává ubytovací stipendium, které myslím vychází 700 Kč/měsíc. Ostatní koleje jsou spíše levnější, ale taky tomu odpovídá kvalita (+ 17. listopadu je tradiční matfyzácká). S kapacitou to (snad) není problém, prváci zpravidla dostanou ubytování přesně tam, kde chtějí. Navíc mám dojem, že ještě donedávna jsem vídal plakátky, že ještě jsou na nějakých kolejích poslední volná místa, takže nesehnat ubytování je prakticky nemožné.
Více informací o tom je tady, ale nejsou to zrovna přehledně udělané stránky :)
Já mám ještě další otázky ale..
1) Po kolika lidech jsou pokoje
2) ta cena (103 Kč/den) je cena za pokoj, nebo za osobu?
3) Je tam nějaké omezení pohybu? (třeba na střední, když je někdo na intru, tak musí být v deset v pelechu (pelech=postel :) ))
↑ Cermix:Pokoje jsou po dvou postelích, (dříve občas s přídavnou přistýlkou, ale ty se myslím utopily a nové se nenakoupily), vedle v pokoji také dva. Mezi je "chodbička", ve které se nachází kuchyňská linka, v druhé půlce umyvadlo a kolejní telefon, proti umyvadlu dveře na záchod, proti kuchyňce dveře do sprchy.
Odkaz
Omezení pohybu není, jen v rámci slušnosti a dobrých sousedských vzathů se po 22 hodině nedělá kravál.
↑ Doxxik:Pokud se najde volný pokoj, pak není problém dosadit do něj dva lidi, kteří spolu chytějí být. Kdykoliv během roku je možné stěhování, pokud se lidi domluví a jsou ochotni se stěhovat. Já v prváku týden bydlela někde, pak týden jinde a pak zbytek roku tam, kde mi to vyhovovalo.
Další roky už si zamlouváš pokoj včas..
↑ FailED:
Možná se nepotkáme.. pokud neudělám maturu z čejáku že :D Jak po mě můžou chtít abych věděl kdo napsal Klobouk ve křoví... bože.. z čejáku to bude s odřenýma ušima.. pokud vůbec :D
↑ FailED:
Tak třeba nematuritní ekonomika.. už vím, že nechci studovat finanční matematiku :D hrozně mě to nebaví :D Ale zbytek celkem zvládám.. Ale ten čeják katastrofa :D
Vy s tou maturitou naděláte, uvidíte, že to bude hračka.
Spíš bych vás trochu přibrzdil. Je dobré si školu opravdu rozmyslet. Podívejte, co dělá člověk s matfyzem. I na jejich webu se dočtete, že to je silná teorie a praxi je třeba si doplnit.
Nechci být nějak pesimistický, je to určitě výborná a prestižní škola, ale zvažte, jestli to je opravdu to, co chcete.
↑ Doxxik:
Studijní program Fyzika, obor obecná fyzika A až udělám Bakalářku (jestli jí udělám) tak půjdu na obor astrofyzika..
↑ halogan:
Je to od Tebe hezké, ale věř mi, že po tomhle toužím už od mala.. takže rozhodnutí je jasné
↑ halogan:
Proč se tomu stavíš tak pesimisticky?