Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím všechny návštěvníky, kteří rádi řeší atypické úlohy. Už dlouho jsem nevymyslel žádnou hezkou elegantní úlohu, ale teďka se mi to konečně podařilo.
1) Je dáno n přímek v rovině takových, že žádné dvě přímky nejsou rovnoběžné a žádné tři přímky se neprotínají v jednom bodě. Tyto přímky rozdělují rovinu na vzájemně disjunktní části. Určete všechna n, která jsou s počtem těchto částí nesoudělná.
HINT: lichá čísla a násobky 4?:)
2) Je dána kružnice, a na ní náhodně (rovnoměrně podél obvodu) zvolíme 2xN bodů A(1..N) a B(1..N). Určete střední hodnotu počtu oblastí, na které úsečky A(i)B(i) rozdělí kruh.
Přeji všem hezký zbytek dne:) Určitě příklady nejsou úplně tak triviální, myslím, že se ani nemusím stydět zařadit je do své budoucí sbírky..
↑ Stýv:
první ano, druhou ne, tu zadával highheg na lide , o tom vím.. vyřešil jsem obě:) nechal jsem je jen pro zajímavost:)
Stránky: 1