Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Zdravím ! Prosím o pomoc- zo širokého spektra príkladov som vybral tie, ktoré mi nie sú ako tak jasné:
V tom prvom A/1 neviem či tie bázy sa majú dať dokopy s tou maticou A... a ísť do Redukovaného stupnoviteho tvaru ( schodovitý )
A/2 resp B/1 sústavy s parametrom problém spočíva v tom že ako sa zbaviť pri úpravách na stupnovitý tvar tých parametrov z prvých 2 stlpcov matíc
A/3 dôkaz- nevyzerá to zložito, ale napíšte jeho maticu vzhladom na kanonicku bazu- to sa má nejak prepisat ? s jadrom a s dimenziou problem nemam .
B/2 TU som mal problém s množinou riešení ked som TO upravil na 2 matice a prechadzal do stupnoviteho tvaru tam mi niekto poradil že bude nekonečna množina riešeni- ale potom neviem ako sa to zapiše do tej vyslednej maticee ?
Ďaujem vopred za užitočné rady a triky pri riešení a upravách matíc :)
C/1- podpriestor M a N t a mám najst všeob ...predpoklafdám že sa z tých M a N bude musiet vytvorit nejaká poločná matica
C/2 tak a v timtiňo prípade neviem či sa to rieši ako determinant lebo viem jedno že det rovnz 0 je singularna a det rozny od 0 regulatna matica alebo to nejak ouvisi aj s inverznou maticou ?

↑ jancidubova:možno bude problem s čitatelnostou, ale je to fotene 2 MPX z mobilu ...
ak je problém s čitatelnostou tak Cam to upresnim
↑ jancidubova:
Zdravím,
zkus něco u sousedů + místní řešení (je toho opravdu hodně). Jinak jednodušší bude konkrétní úlohu (pokud se nepodaří najit) do samostatného tématu.
Literatura.
-----
OT: Počásí ze severu Čech hlasí Ivana, z Opavy já, z Brna musixx, ze Svitavska Cheop-Chrpa, z Lážova vážený lesní inženýr, tak můžeš hlásit z Bratislavy (ovšem nám s Ivanou a Chrpou-Cheopem stačí procházka, abychom nahlasili, musixx to pozná podle škrábání auta, lesní inženýr jistě má speciální teoretické předpoklády a pomůcky, podle kterých pozná, že je zima :-) nevynechála jsem někoho? - případně se nahlaste v O nás :-)
Problém s čitatelnosti jistí borůvkový čaj (pravě došel).
jancidubova napsal(a):
s tym hlasenim počasia je akože nejaka skupina zdražena na nejakoej stranke alebo ako to funguje ? ja som inač z oravy dalekej takže aj školu v BA mam relativne daleko nieto ešte PRAHU
:-) Děkuji za upřesnění (není to až tak daleko - od Opavy přes 2 kopce, ale do Bratislavy to je opravdu daleko). Hlašení počásí to je jeden ze způsobu (spolu se zpěvem nebo čtením oblibených knih), jak se tady nestat automatem na řešení domacích úloh. Žádný systém to hlašení nemá.
Ať se tady libí a ať se vede :-)
Možná by se ještě mohla hodit Anšina stránka, kde je odkazů k tématu opravdu přehršel.
Jinak pokud máš problém s nějakými konkrétními příklady, tak je prosím uveď konkrétně, ať se ti dostane konkrétní pomoci.
↑ jancidubova:
Zobrazenie je
lineárne, ak
, pre ľubovoľné a,b reálne a x,y vektory z R[x].
Maticu nájdeš tak, že vektory kanonickej bázy zobrazíš v zobrazení Gamma. Bude to matica 4x4 a pre stĺpce platí

↑ lukaszh:
Vďaka, takže ten priklad A/3 nie je až taký ťažký :) vdaka za pomoc