Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahojte, :)
castou mojej bakalarskej prace bolo vytvorit stranku venujucu sa rieseniu priebehu funkcie... potrebujem zozbierat nejake udaje od riesitelov, aby som mohla pokracovat v bakalarke a chcem vas pekne poprosit o vyklikanie formulara na
http://zdenka.crossroad.sk/index.php .
Je tam aj zazracne tlacitko PRESKOCIT ak by bola nejaka otazka problematicka... dakujem vsetkym velmi pekne ;)
Otázka 11: Určte hodnotu k pre zistenie asymtoty so smernicou funkcie f = x^3 - 12x:
no jo, co tam napsat?
↑ kaja(z_hajovny):presne dal som nekonečno zle inf zle infinity zle
Zdravím vás,
já jsem se dokonce pokoušela v otazce ohledně asymptot vysvětlovat slovensky, také nic. Ale za přeskočení mi sebral body a jen tak jsem se udržela ve skupine, že "něco vím".
Ale v jednoho z pokusů jsem byla i "ze se snažím", jelikož při přechodu mezi otázkou 5 a 6 (vyšetření, že je lichá), jsem ztratila niť, co a proč jsem dělala v předchozím kroku.
EDIT: u otázky 17 mi jako dobry vzalo výsledek (-oo, -2)U(2, +oo) - zřejmě překlep.
Vážně - je za tím určitě velká práce autorky, ale nějak jsem nepochopila souvislosti a účel (možna by to chtělo více počíst jednotlivé komentáře a hodnocení).
V každém případě je pěkné, že jsme testovací prostředí pro diplomky. Jen by to chtělo takové otázky nějak vhodně umísťovat.
Kolegyňka Ivanka dnes má obhajobu, tak ať se podaří.
-------
OT: солнышко светит сегодня в окно... летит.... НЛО
↑ zdeniatqo:
Je tam spousta nepřesností: např. odůvodnění, že je funkce spojitá - "do definičního oboru patří množina reálných čísel" To ke spojitosti přece nestačí, např. funkce .
co se čeká, že napíšu do odpovědi na otázku 11: Určte hodnotu k pre zistenie asymtoty so smernicou funkcie f = x3 - 12x. "Neexistuje", "nekonečno" to nebere.
Otázka 14: Určte monotónnosť funkcie f = x3 - 12x na daných intervaloch... - sjednocení je špatně, na sjednocení není funkce rostoucí ani klesající.
Riešenie otázky č. 1
Dobre!
1 - funkcia neobsahuje zlomok
2 - funkcia neobsahuje odmocninu
3 - funkcia nie je logaritmická
4 - funkcia neobsahuje y = arcsin x a y=arccos x
těch případů, které je nutno vyšetřit při určování def. oboru, je samozřejmě víc - chybí funkce tangens a kotangens, bod 2) - podmínka je pouze pro odmocniny sudého řádu.
Teď jsem dotestovala otázku 11, bere to k=0, q=0, což není dobře.
test "Průběh funkce" napsal(a):
Riešenie otázky č. 11
Dobre!
k = limx-›+/-∞(f(x)/x)
k = limx-›+∞((x3-12x)/x) =
= [∞/∞] =
= limx-›+∞(3x2-12) = ∞
k = limx-›+/-∞(f(x)/x)
k = limx-›-∞((x3-12x)/x) =
= [∞/∞] =
= limx-›-∞(3x2-12) = ∞
teda k = 0
ano bol tam preklep, ospravedlnujem sa za nho, uz je opraveny.... dakujem vsetkym ktori sa zucastnili, stale vsak potrebujem este aspon 20 ludi, tak vas este raz pekne poprosim.... teda tych co este neklikali aby mi pomohli ;)
http://zdenka.crossroad.sk/index.php
dakujeeeeeem ;)
↑ zdeniatqo:
Asymptota (otázky 11, 12) je také opravena? Možna by to chtělo ještě trochu překontrolovat (ve smyslu správnosti řešení) a pak spustit znovu. Nebo co je účelem výzkumu? Děkuji.
otazka c17 - opravene intervaly
11tka a 12tka - tak isto opravena na nekonecno
14tka - co tam ma byt namiesto zjednotenia????
1tka - len tangens a cotantens chyba? alebo este nieco?
Jelena: ucelom vyskumu je klasifikacia riesitelov do mnou preddefinovanych predpokladanych skupin v porovnani s vysledkami ktore mi vyplynu z tohto testovania, teda oproti skupinam ktore realne najdem...
↑ zdeniatqo: Technicky
* v kódu jsou zakomentované odkazy na "poetry", "about me", předpokládám, že jde o staženou šablonu, stejně jako stylesheet je pod licencí Creative commons. Bylo by dobré (a dle Creative Commons snad i nutné) uvést zdroj spolu s "design by Zdenka Dziaková". Z tohoto pohledu mi připadá tvé "all rights reserved" v hlavičce poněkud odvážné.
* při výběru šablony bych volil něco míň tabulkového. U nás jsou oponenti takovýchto bakalářek posedlí přístupností a tabulkový design by člověku nejspíš omlátili o hlavu.
* když vyplním políčko a zmáčknu "enter", mělo by se to brát jako zodpovězení dotazu. Proto doporučuju buď změnit pořadí submitovacích tlačítek, nebo to vyřešit nějak jinak.
* barvy v grafu statistiky jsou tak podobné, že při nevhodném natočení LCD splývají.
Jinak to vypadá decentně a funkčně. Ať se daří :)
Zdravím vás,
kolegyňka ↑ zdeniatqo: už má materiálů dostatek, téma můžeme považovat za vyřešené a toto sdělení vám s potěšením předám
zdeniatqo napsal(a):
Dakujem matematickemu foru za ucast a ochotu ;)
Kolegyňce přejeme úspěšné obhajoby :-)