Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ byk7:
Sú na to určené (recovery) programy. Zrejme ich budeš musieť vyskúšať viac, neviem nemám moc s nimi skúsenosti, treba nejaký vygoogliť. No zrejme sa všetky nezachránia :/.
↑ byk7:
:-(
Když ten disk nenačte ani BIOS, je to dost špatné a "utilitky" ti nepomůžou. Pak je to práce pro specializovanou firmu. Diagnostika řešitelnosti cca 500 Kč, případná oprava řádově více (edit: současně přídeš o záruku).
Ale zkus nejdřív třeba lednici. Není to výmysl, NĚKDY to umožní data z disku stáhnout. Mám s tím dokonce kladnou zkušenost... ale také i se specializovanou firmou.

Když jsem jednou měl problém s diskem (asi jsem si přepsal zaváděcí sektor disku nebo něco takového) a vůbec jsem se nemohl dostat k datům, pomohlo mi něco, co se jmenovalo myslím „hiren's boot cd“. Tak zkus nejdřív hledat, jestli by ti to také nepomohlo. Je to už dávno, co se mi to stalo, takže já si na podrobnosti nevzpomínám.
↑ BrozekP:
Hiren's boot cd je velice užitečný nástroj, ale obávám se, že ten disk musí být nejdříve hardwarem počítače "viděn".
byk7: Pokud nechceš o vlastní data přijít, doporučuji odpojit HDD a po jeho připojení do jiného PC data zálohovat. V každém případě můžeš zkontrolovat kabely ve skříni, zda konektory drží pevně. Případně spustit CD/flash live distribuci OS.
↑ DomiS:
Záleží na způsobu formátování, zda se dají data zachránit.
Ale formátovat, či dělat cokoli s diskem lze, až když je disk správně detekován BIOSem počítače.
EDIT:
Lze samozřejmě zkoušet funkčnost disku v jiném počítači.
↑ medvidek:
Problém byl v tom, že se HDD správně nedetekovaly.
Potom ještě byly zapojeny v jiném pořadí.