Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Čuste!
Dočítal som sa, že pomožete s riešením navodných úloh k MO.Tak mám problém s týmto pretože sa mi to zdá chybné:
Majme 6n žetónov až na farbu zhodných, po 3 z každej z 2n farieb.Dokážte, že počet všetkých takých rozdelení týchto žetónov na dve kopky po 3n žetónoch, že žiadne tri žetóny rovnakej farby nie sú v rovnakej kopke, je rovnaký ako počet všetkých takých rozdelení 2n roznofarebných žetónov na dve kopky po n žetónoch. Napríklad keď si dosadím za n=2 tak mi to nevychádza... neviem kde robím chybu a či vobec je to zadanie v poriadku. Ďakujem
EDIT: Toto sice není kompletně opsané zadání, ale zdá se mi příliš návodné. Pokud bude mít někdo z moderátorů jiný názor, nechť odemkne.
Zadání je v pořádku.
Pokud bych měl doporučit nějaký studijní text pro tuto úlohu, tak https://www.math.muni.cz/~kucera/texty/ATC10.pdf, kapitola 11.
Stránky: 1