Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Nemá někdo nějaký tip na dobrou sbírku úloh z matematiky? A nejlíp takovou, která jde někde sehnat :-).
Potřeboval bych nějakou sbírku pro střední školy a ideálně pro gymnázia. U nás v Librexu jsou jen specializovanější sbírky buď pro SOŠ nebo třeba pro obchodky, což nechci. Nemusí tam být stovky příkladů ke každé látce, stačí jich méně, ale a? tam ode všeho (z učiva střední školy) alespoň něco.
http://www.prometheus-nakl.cz/index.php?zobraz=katalog - co z toho vybrat?
Na procviceni a co pozaduji gymnazia:
- Petakova (je tam od vseho trochu, myslim, ze nejvic vyhovuje, je ale take slozitejsi)
- Janecek (ten ovsem nema celou latky, ale to, co ma, je hodne dopodrobna).
Dobry je Kubat - priprava na VŠ - (kombinatorika - malo, temer zadna).
Na gymnaziu pouzivaji take takove sbirky pro jednotlive okruhy - je to podrobne rozvedeno, ale spise pro pomale studium v prubehu roku, na doucovani bych to nepouzila.
:-) Do Librexu bych nechodila, lepsi vyber je ve Ferramu (Mezi trhy) a na Dolnaku je dobry antikvariat, tam se da obcas natrefit an neco dobreho a levneho.
Ted mam svoji knihovnu nejak moc podezrele rozpujcovanou :-( (Janecka a Petakovou jsem uchranila) , Az se opet naplni, v co doufam, tak bych neco mohla zapujcit. Jinak scanovani pro soukrome ucely snad jeste taky povolene, dej vedet, co je konkretne potreba .
Jinak jsem neco sehnala od prodavajicich a z antikvariatu pres internet.
Petáková! Jak jsem na ní mohl zapomenout! Vždy? jsme jí proklínali celý tře?ák a čtv?ák! Co příkladů jsme z ní museli spočítat, když už dávno zvonilo :-). Jojo, na seminář z matematiky se nedá zapomenout...
Tu Petákovou zkusím sehnat, ta byla výborná, bylo tam fakt všechno (tehdá bohužel, teď bohudík :-)). Mezi trhy jsem byl taky, ale měli tam zrovna nějakou inventuru nebo to snad koupil nový majitel či tak něco, takže polovina regálů byla ještě prázdná. Během týdne pojedu do Olomouce, zkusím to sehnat tam, když tak si to objednám někde na netu.
Konkrétně není potřeba nic, potřebuju nějakou sbírku, a? nemusím vymýšlet příklady tady na web. Opisovat to úplně radši nechci, nevím, jestli by paní Petáková byla ráda, ale aspoň a? mám něco pro inspiraci. I když by to zase byla pro paní Petákovou dobrá reklama, zkusím se jí zeptat :-).
Nebude problem. Sbirka ma 3,34 MB, prohlizec si muzes stahnout, ale klidne ti jej mohu poslat; ma totiz 0,5 MB. Napis mi treba na mail a ja ti obratem poslu knizku i prohlizec.
Marian
A djvu prohlížeč lze stáhnout odtud http://www.lizardtech.com/download/dl_d … atform=win