Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravim tu a omlouvam se, ze se takhle blbe ptam.
Za par dnu mam zkousku z Linearni algebry (ano, opravdu) a vyskytuji se tam linearni diferencialni rovnice asi prvniho nebo druheho radu, presneji jejich soustavy. Nechci pomahat s nejakou konkretni, ani nechci "jen" vysvetlit postup jak dojit k vysledku. Zajima me i teorie okolo toho klidne i s nejakym tim dukazem.
zadani byva takoveto:
Resit to mame s pouzitim vlastnich cisel/vlastnich vektoru (spocitat si vlastni vektor(y) matice a vlastni cisla matice zvladnu snad i z definice. Ovsem, s nejakou tou lambdou a vektorem uz dal moc pracovat neumim. Vlastne ani nevim, co mam spocitat, nevim co znamena atd. Na prednasku o tomhle jsem chybel, na cviceni jsme to bud nebrali a nebo jsem to naprosto zapomel. A ve skriptech a jinych oficialne doporucovanych materialech co se mi podarilo sehnat jsem o tom nenasel ani zminku. Pokud mate nekde nejaky materialy ktery se tim zabejvaj, moc rad si to prectu - idealne i s nejakym tim dukazem a podobne. Uz predem dekuju za odpovedi.
Skripta Kalas+ Rab (prirodoveda, MU) nebo Kuben (Vojenska akademie Brno). Tam neco takoveho bylo. Nazvy presne nevim, ale neco s diferencialnima rovnicema.
a funguje i google, napr. http://mant.upol.cz/soubory/OdevzdanePr … -38-jp.pdf
- to je derivace, jenom oznacena teckou misto carky.
Stránky: 1