Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Jan83:
Zdravim :-)
derivujic rozbaluj
y´=(ln (arccos2x))´ = (ln (arccos2x))´ (arccos(2x))´ (2x)´
pujde to dal?
EDIT: Clovek si tak dlouho hraje s TeXem, takze misto vavrinu dycha na zada patemu bezci :))
↑ Saturday:
f´(x) = (1/(arccos2x))* (-1/sqrt(1-2x^2)) * 2
Tzn. ze vysledek bude takovy?
spravne az na drobnost ;-)
f´(x) = (1/(arccos2x))* (-1/sqrt(1-4x^2)) * 2 - misto 2x^2 ma byt 4x^2, leda ze jsi zapomnel zavorky
↑ Saturday:
Vavriny, myslis asi "bobkovy list", aby to ladilo s pokynem kolegy Kondra "loupat cibuli ?
↑ jelena: Vsiml jsem si, ze je to tve oblibene prirovnani ;-) ja jsem myslel vavrin jako vavrinovy venec: http://cs.wikipedia.org/wiki/Vav%C5%99% … n.C3.A1mka ... jako odmena pro viteze ;-)
↑ Meg:
tipuji spravne zadani?
- je potreba integrovat pomoci substituci? (je muj tip spravny?)
- pokud jsou spravne tipy 1, 2, pak je substituce log x = t, (1/x) dx = dt
↑ Saturday:
OT - ja jen cituji klasika. Cela leta jsem pouzivala pro vyklad derivace slozene funkce "rozbijeni orechu", ale tady na foru klasik rekl cibule (i kdyz je to negativni asociace - derivujic, brecim). Ale uvazuji, ze ja bych mohla pouzivat jeste lepsiho asociacniho prostredku (nejakou doma bych jeste nasla, tak to budu pouzivat jako pomucku) - zde moderni varianta :-) :-)