Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Tomas.P:
Momenty sil vzhledem k ose musí být na obou stranách v rovnováze. Na každé straně si představ dva hmotné body na nehmotném rameni. Jedno dítě (na konci ramena), a pak hmotu té páky (visící v polovině vzdálenosti mezi osou a dítětem). Pak si stačí dát příslušné momenty do rovnosti, a vyjádřit si x.
Jediný problém může být ve vyjadřování hmotnosti páky. Klíčem je určit si hmotnost jednotkové délky, a tu vynásobit konkrétní délkou (která bude obsahovat x).
Zkus tu rovnici sestavit.
↑ Tomas.P:
Poradil jsem. Tohle uz vazne nema smysl. Pred nejakou dobou jsi tu naprosto zahltil sekci Fyzika podobnymi priklady, tak by se dalo cekat, ze si z nich aspon neco odneses, a alespon se pokusis taky neco zplodit, navic po napovede. Ale i tady opet neni snaha zadna, jak je videt i v tech paralelnich vlaknech RS a RS2. Bezdeky mne napada jisty primer s perlami, jestli znas. Takze myslim, ze dalsi rady jsou uz zbytecne, a pouze by podporovaly tve lemplovstvi, coz neni duvod proc tu forum je, nebo jsem to tak aspon pochopil.
Naopak ja ted mam dve (tri) otazky.
1. odkud vsechny ty priklady jsou, ze je tak moc potrebujes mit spocitane?
2. jsi ten samy clovek co tu az do asi poloviny roku 2010 psal normalni prispevky, radil, vymyslel soutez, snazil se a nosil vlastni postupy? A pokud ano, co se s tebou stalo od te doby?
Diky.
Jestli to chces dopocitat, tak ukaz nejakou snahu (ackoli vlastne jak to tak znam, nekdo ti to nakonec stejne cele vyklopi).
P.S.: Prispevek jsem posilal uz ve 12.35, nevim proc ale nebyl videt z hlavni stranky, tak ted posilam znovu a ten stary smazu. Nevim cim to je. Obsah je stejny.