Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Nevěděl by někdo?
Snažil jsem se to všemožně substituovat ale prostě nevím.
Ahoj ↑ divnypatron:,
Divne, ty nevies pozdravit?
NApadaju mi dve metody:
1) pouzit sh, ak poznas hyperbolicke funkcie
2) per partes
,
=>
kde pouzijes ako druhu etapu toto:
derivuj
a pouzi po integracii per partes
Staci?
Zdravím v tématu :-)
to je náš zlatý fond (i s náhledem na str. sbírky Hlaváčka).
↑ vanok:
jak jste na Západě na tom s metodou Остроградского (ve francouzských směrech by měl být velmi znám)? - příspěvek 9 v odkazu. Děkuji.
Ahoj ↑ jelena:,
Dakujem za to upozornenie...( co vidim ako zabavne vratenie mojej poznamky) nevedel som ze Ostrogradski systematizoval teoriu neurcitych integralov...
Ale je to dobry pedagogocky pristup, najma pre nematematikov... za podmienky ze vedia porovnavat koeficienty.... a co je mimoriadne, ze prace z 19° storocia su stale aktualne...
Inac z ruskych prac matematikov mam rad Cebyseovu ( to je dobra transkripcia?) teoremu o ekvioscilacii ( idem to hned dat do peknych teorem!)
↑ vanok:
děkuji, Остроградский - pro svou povahu je považován za takovou bájnou postavu, hodně historek. Jinak zde je těžko najít téma, které se ještě nediskutovalo - transkripce a výslovnost :-)
↑ jelena:,
Dobre, opravil som ako som mohol bez diakritily to meno Cebysev.... no dufam ze mi nikto nebude vycitat tu moju ubohu transkripciu.... a dal som, ako som slubil, jednu jeho teoremu do "PEKNYCH TEOREM"