Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
zdravim,
skousel jsem nejprve sš sekci ale tam jsem nepochodil. Rad bych se jen ujistil. Vcera vysel v Hospodarskych novinach rozhovor s profesorem Pickem, ve ktere dava priklad teto analogie:
Máme k disposici nekonecne roztahovatelné lano které je privázáno na jedné strane ke zdi a na druhé strane k nárazníku auta. Auto se rozjede konstantní rychlostí a ve stejném momente zacne lézt brouk po lane od zdi smerem k autu. Brouk pochopitelne leze pomaleji nez jede auto. Povede se broukovi dosáhnout auto?
Je mi jasne, ze ho dostihne. Myslim si vsak, ze ho dostihne i kdyz bude auto stale zrychlovat, jelikoz brouk bude mit vzdy o rad (rozmer) vetsi zrychleni? je to tak? (ciste matematicky bez ohledu na relativisticke efekty)
Jelena (15.02.2012, 9:25): Přidávám z původního tématu a přesouvám do Ostatního.
Pro kolegu - příště, prosím o přesun popros pomoci tlačítka Nahlásit (duplicity jsou proti pravidlům), děkuji.
↑ paulos:
Přidal jsem jakýsi příspěvek k původnímu tématu.
↑ Rumburak:
děkuji velice, přesunula jsem toto téma do Ostatního, jelikož, doufám, zde si ho všimne více čtenářů, než ve "školně rozdělených sekcích".
Případná diskuse může být v původním tématu, případně se také přesune, pokud dostanu pokynem.
OT: máme nové Večerníčky, děkuji autorovi :-)
Stránky: 1