Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Ahoj, ahoj ..
prosím o radu:
Uploaded with ImageShack.us
U rovnostranného trojúhelníku bude těžiště středem kružnice opsané. To byl můj první nápad.
Ale to by pak znamenalo, že můžu udělat nekonečně mnoho takových rovnostranných trojúhelníků... V těchto zadáních mě plete to "všechny" ... můžu si vybrat libovolný poloměr, to mám jako rýsovat 100 trojúhelníků nebo jak? :D
Asi to nějak blbě chápu hm? :)
Jinak bych na to teda šel tak, že si udělám kružnici l(T,r) a vzdálenost A (průnik s k1) a B (průnik s k2) nanesu jak z bodu A tak z bodu B a získám trojúhelník ABC, kde T je těžiště, že ano? :)
Díky za ujasnění :)

Nikdo neví? :))
zkoušel jsem to různě přes obrazy těch kružnic, ale nedokážu tam dostat dvě množiny, abych získal nějaký bod ...
Pak mě napadlo, že bych mohl použít stejnolehlost s koeficientem dvě třetiny. Přenést kružnici k1 a tím pádem dostanu A' jako patu polopřímky AT s BC ne?
Nebo to je blbost? Podle toho mi to nevyšlo :D Ale jestli jsem někde neudělal jenom rýsovací chybu, díky ;)

↑ FlyingMonkey:
Nevím jak na to, ale viděla bych v tom stejnolehlost ;)

Jj, taky ji tam vidím, ale to je asi jediný :o)) Mno jdu na to, ještě jednou díky ^^