Archiv diskusního fóra o matematice, 2006–2026
Stránky: 1
Ahojte, potřebovala bych opět pomoct s příkladem...
Mám diferenciální rovnici 
A já netušim, jaké dosadit hodnoty do vzorečku 
Potřebovala bych vědět, kde vezmu hodnoty a,b,n.
Rn by se údajně vždy mělo rovnat "A" a Sm "B". Jestli jsem to dobře pochopila, tak n by mělo být 0, a=1 a b=-2. Podle ukázkového řešení to ale je špatně. Jak to tedy má být?
Díky
A dalo by se sem poslat to ukazkove reseni? Co tam tvrdi?
↑ panak:
mírní se, prosím, ve svém projevu. Příspěvek jsem editovala. Děkuji za pochopení.
↑ Niky:, ↑ panak:
úvodní téma VŠ jste četli - nepomohlo? Děkuji, zdravím.
↑ jelena:
panak nenapsal nic hroznýho, "čuňák" pokud vim neni žádná nadávka, maximálně tak konstatování faktu nikterak pohoršujícím způsobem.
Navíc co bych se měla dočíst v úvodním tématu? Abych použila MAW? Ten mi moc nepomohl, jelikož používá postup zase uplně jiný. Děkuji, zdravim :P
↑ kaja.marik:
Jeho postup jde taky zcela mimo mě, ale na doučování mi byl doporučený výše zmíněný vzoreček, bohužel jsem jaksi zapomněla, co do něho dosadit. Předpokládala jsem, že je veřejně známý :)
Takhle vypadá řešení, ze kterého jsem se to snažila vykoukat
↑ panak:
Díky za ukázku, ale já jsem prostě tupec :)
↑ Niky:
Zdravim, nedorozumeni je asi v tom, ze ukazkove reseni na to jde pres komplexni cisla, ale v prvnim prispevku jste to zapomnela napsat a naopak jste dodala vzorecek ktery to nenaznacoval.
Takze problem je vyresen?
Právě že ne, tento postup je pro mě zcela mimo...
Ten mnou zmiňovaný vzoreček znáte? Pokud ano, vrátím se k původnímu dotazu: Tušíte, ze zadání, jaké hodnoty do něho dosadit?
↑ Niky:
rozepsala jsem odpověď, ale viděla jsem odpovídat váženého kolegu ↑ kaja.marik:, tak jsem odpověď jen uložila. Pokud pomůže se zorientovat:
1. vzor na scanu, ze kterého jsi se snažila vykoukat, váš učitel píše na str. 319,
2. v úvodním tématu VŠ je MAW, který nabízí volbu 2 metod řešení - jedna z metod bude vzorec z doučování (je to druhá možnost volby metody). MAW ještě provádí úpravu v pravé straně zadání
, aby nedošlo k nedorozumění.
Také WA, který také nabízí kompletní řešení (uznávám, je to čtení náročné :-)
3. ohledně vzorce z doučování pohledej si materiály k metodě speciální pravé strany, například. Také viz řešení v MAW, vypisuje "hodnoty do něho dosadit?"
↑ kaja.marik:
kochala jsem se ukrajinskou verzi, aby Vás nezmátl výpis z logu :-)
↑ jelena:
Pekny den, uzasne, jak je mozne rychle dohledat, kdo ma jakeho vyucujiciho a z jakych materialu se ma ucit. Klobouk dolu :)
Niky napsal(a):
Jestli jsem to dobře pochopila, tak n by mělo být 0, a=1 a b=-2. Podle ukázkového řešení to ale je špatně. Jak to tedy má být?
Takze kdyz to vratim k puvodnimu dotazu: pochopila jste to dobre, orpavdu je n=0, a=1, b=-2. Podle ukazkoveho reseni to neni spatne. Ukazkove reseni (scan) pouziva ponekud jiny postup a proto z nej spravnost "naseho" reseni nelze (tak snadno) usuzovat. Je ted uz dotaz zodpovezen?
Stránky: 1