Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Téma zavřeno
Ahoj,prosím vás poraďte mi s příklady, já si nevím rady :-(
1. Máme 17 přístrojů z nich jsou 3 vadné.
a) Jaká je pravděpodobnost, že nebudeme muset prohlédnout více než 14 strojů?
b) Jaká je pravděpodobnost, že budeme muset prohlédnou všech 17 strojů?
2. Poruchu letadla signalizuje kontrolka s pravděpodobností 0,999. S pravděpodobností 0,005 kontrolka bliká i když je letadlo v pořádku. K selhání letadla dochází s pravděpodobností 0,003. Jaká je pravděpodobnost, že blikání kontrolky je planý poplach?
3. Česká národní banka má celkem 1000 zákazníků, z toho 900 má debetní kartu, 400 kreditní kartu a 300 má obě karty.
a) Co je sjednocením jevů "zákazník s debetní kartou" a "zákazník s kreditní kartou"
Kolik takových zákazníků je?
b) Co je průnikem jevů "zákazník s debetní kartou" a "zákazník s kreditní kartou"
Kolik takových zákazníků je?
c) Co je rozdílem jevů "zákazník s debetní kartou" a "zákazník s kreditní kartou"
Kolik....
c) Co je opačným jevem "zákazník s debetní kartou" a "zákazník s kreditní kartou"
Kolik....
Moc děkuji za pomoc.
Zdravím,
duplicitu jsem smazala, toto téma zamkla - viz pravidla. Zkus, prosím, použit Hledat v horní liště fóra, všechno je zde opakovaně diskutováno. Děkuji.
Téma zavřeno
Stránky: 1