Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 06. 11. 2014 22:17

IvetaD
Zelenáč
Škola: EF JU
Pozice: student
Reputace:   

Pravděpodobnost

Ahoj,prosím vás poraďte mi s příklady, já si nevím rady :-(

1. Máme 17 přístrojů z nich jsou 3 vadné.
     a) Jaká je pravděpodobnost, že nebudeme muset prohlédnout více než 14 strojů?
     b) Jaká je pravděpodobnost, že budeme muset prohlédnou všech 17 strojů?

2. Poruchu letadla signalizuje kontrolka s pravděpodobností 0,999. S pravděpodobností 0,005 kontrolka bliká i když je letadlo v pořádku. K selhání letadla dochází s pravděpodobností 0,003. Jaká je pravděpodobnost, že blikání kontrolky je planý poplach?

3. Česká národní banka má celkem 1000 zákazníků, z toho 900 má debetní kartu, 400 kreditní kartu a 300 má obě karty.
    a) Co je sjednocením jevů "zákazník s debetní kartou" a "zákazník s kreditní kartou"
        Kolik takových zákazníků je?
    b) Co je průnikem jevů "zákazník s debetní kartou" a "zákazník s kreditní kartou"
        Kolik takových zákazníků je?
    c) Co je rozdílem jevů "zákazník s debetní kartou" a "zákazník s kreditní kartou"
        Kolik....
    c) Co je opačným jevem "zákazník s debetní kartou" a "zákazník s kreditní kartou"
        Kolik....

Moc děkuji za pomoc.

• (téma jako vyřešené označil(a) jelena)

#2 07. 11. 2014 00:07

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Pravděpodobnost

Zdravím,

duplicitu jsem smazala, toto téma zamkla - viz pravidla. Zkus, prosím, použit Hledat v horní liště fóra, všechno je zde opakovaně diskutováno. Děkuji.

Zápatí