Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
vnitřní úhly mají velikost 120°, trojúhelník ,který vznike mezi stranou BC a částmi přímek je rovnostranný, se stranami 1cm.
vznikne trojúhelník KDE, kde hledáme velikost KE, velikost úhlu KDE je 120°, |KD|=2cm, |DE|=1cm pak stačí použít kosinovou větu.
↑ M@rvin:
Už jsem to smazal. Špatně jsem se podíval na svůj obrázek - už to chtělo nový list papíru a ne druhou vrstvu čmáranic. Díky za upozornění. Samozřejmě trvám na tom, že se dá spočítat na základní škole jen pomocí Pythagorovy věty. Obecnější kosinova věta není třeba.
↑ Marian:
chápu, že když se někdo zmýlí, tak to nemusí všem ukazovat, ale smazat tento příspěvek taky podle mě není správné, protože pro dallší čtenáře ztrácejí ostatní přispěvky logiku, proto zde vše nechám, i když to už nemá smysl.
To ADMIMS: možná by nebylo od věci zamyslet se nad návrhem zákazu mazání příspěkvů, které nejsou poslední v tematu, toto právo by meli mýt právě jem Moderátoři.
↑ M@rvin:
Nevidím dôvody pre zákaz mazania. A reakcia Mariana mi príde celkom rozumná. Ja tiež po upozornení radšej príspevok zmažem. Nie každý môže dočítať vlákno do konca a zoberie si to (zlé) čo potrebuje.
Niekedy to samozrejme robím preto, že by som sa od hanby prepadol ;-)
Myšlenka o (ne)mazání vlastních příspěvků bylo přesunuto do vlastního tématu.
Všechny vás chápu. Mazat nebylo zcela nutné; dalo se opravit ve smyslu doplnění. Na druhou stranu, po takové opravě by nebylo možné zcela precizně sledovat logiku navazujících příspěvků. Proti tomuto argumentu však hraje zásadní roli fakt, že právě z následujících příspěvků je jasné, že byla (nebo mohla být) sjednána náprava.