Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
myslím,že vo všeobecnosti tá limita neexistuje pre a=1 je to 1/2 pre a>1 je sprava nekonečno a zľava -nekonečno na toto by sa mal pozrieť BrozekP alebo Marian či Rumburak
↑ simonaj1:
Toto je už komplikovanější úloha, neboť o parametru a zatím nic nevíme (nebo snad ano ?)
a řešení úlohy (dokonce řešitelnost) bude záviset na jeho hodnotě. Pokud v některém případě vyjde výsledek 0
(možná pro a = 1 ? - ale zatím jen hrubě odhaduji), tak určitě ne obecně. V mnoha případech funkce není definována
pro x < 0, takže nemá smysl ani hovořit o oboustranné limitě, nejvýše tak o limitě zprava.
Můžeš ještě zkontrolovat zadání (a přesně ho kdyžtak opsat)?
↑ simonaj1:najak nechápem kde sa zobralo x^2 v čitateli by malo po tom roznásobení čo píšeš byť
alebo mi niečo uniká?
↑ jarrro:
neuniká jen už jsem asi z toho věčného zkoušení jak na to byla asi přepočítaná a místo
a
jsem si do výpočtu dosadila
a
takže jestli mi někdo zvládnete odpovědět k mému půvpdnímu dotazu, budu ráda, jako další krok mám, že by mělo být
takže ta jednička na konci zápisu má být místo toho otazníku a odmocnina má být nad celým výrazem ve jmenovateli, ale nedaří se mi to tam v tom TeXu narvat...myslím, že derivovali, ale vůbec netuším jak?
Stránky: 1