Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Kubas126:
Dobrý den,
zkuste tedy upravit takto:
Dále odstraňte zlomky a zjednodušte.
↑ laszky: Je to proti pravidlam, takze sa to NESMIE. Nech ta nemyli velky pocet ludi, ktori pravidla porusuju, to na zneni pravidiel nic nemeni. Mnohi ale zrejme chcu silou mocou ukazat, ako dobre vedia riesit stredoskolske ulohy. Samotnym pytajucim sa pritom ale podla mna skodia, kedze ich zvykaju na fakt, ze po dostatocne dlhom opakovani mantry "nerozumiem, nerozumiem, nerozumiem" im ulohu ktosi predsa len vyriesi. Tato tema je peknou ukazkou - ak niekto podla mna nepochopil radu od ↑ jarrro:, akakolvek dalsia pomoc je zbytocna.
↑ vlado_bb:
No - ahoj.
Špeciálne tento zadávateľ si vyžaduje špeciálnu starostlivosť. Ja si na ňom vážim, že napriek všetkému sa úprimne snaží a na rozdiel od rôznych dám chce postupy pochopiť, nie len ich opísať.
Vy VŠ experti sa divíte chybám a neznalostiam, ktoré sú na SŠ úplne bežné... Sem asi jednotkári a dvojkári často nepíšu, že niečomu neporozumeli.
↑ Kubas126:
Ak bol medzikrok taký ako píšeš, tak v ňom bola chyba.
Možno chybne opísané...
↑ misaH:
No jak se to vezme, zadnej pedak jsem nedelal. Zase se mi nelibi machrovani s hazenim tajemnych napoved od boku. To, ze neco umim neznamena, ze z toho musim delat zahadu. Chapu, ze tu nikdo nemuze po nekom chtit, aby mu neco vyresil, ale kdyz s tim nemam problem a zabere mi to par sekund, proc to sem nenapsat namisto dlouhe diskuze, ktera se bude pomalu posouvat po jednotlivych upravach, ne? Kdyz se to tazatel chce naucit a umet to, je na nem, jestli se spokoji jen s vysledkem, nebo se nauci i postup. Ja to za nej rozhodovat nebudu. :-)
↑ laszky:
Ak sa zadá v triede problém, najhoršie je, keď niekto vykríkne odpoveď. Komu sa potom chce s úlohami zápoliť a zapojiť rozum, pocvičiť sa a rozmnožiť si nervové spoje...
Toto fórum nie je zamerané na podávanie kompletných riešení - to je všetko.
Nevšimol si si?
Riešitelia to po mnohých diskusiách na túto tému rešpektujú, možno by si mohol aj ty - ak ti nejde o machrovanie možno by to pre teba až taký problém nebol.
vlado_bb napsal(a):
↑ laszky: Je to proti pravidlam, takze sa to NESMIE. Nech ta nemyli velky pocet ludi, ktori pravidla porusuju, to na zneni pravidiel nic nemeni. Mnohi ale zrejme chcu silou mocou ukazat, ako dobre vedia riesit stredoskolske ulohy. Samotnym pytajucim sa pritom ale podla mna skodia, kedze ich zvykaju na fakt, ze po dostatocne dlhom opakovani mantry "nerozumiem, nerozumiem, nerozumiem" im ulohu ktosi predsa len vyriesi. Tato tema je peknou ukazkou - ak niekto podla mna nepochopil radu od ↑ jarrro:, akakolvek dalsia pomoc je zbytocna.
Počkať počkať počkať, dámy a páni. Ja sám som síce ešte nič priamo vyriešiť nepotreboval, ale ostro nesúhlasím s vašim tvrdením alebo teda pseudo pravidlom: Ja sa matiku učím tak, že ju chápem. A rozdiel v nápovede vs. priamom riešení je jediný v tom, že riešenie mi ušetrí čas, ktorý by som inak minul pri neúspešných pokusoch úlohu riešiť. A čas je to najcennejšie čo máme.
↑ Peter_CSR:
Môžeš ostro nesúhlasiť s čím chceš.
Toto fórum nie je zamerané na poskytovanie kompletných riešení. Bodka.
Veľakrát sa tu o poskytovaní komplet riešení debatovalo (fórum funguje kopu rokov) a ustálilo sa to na tom, že sa poskytuje postrčenie. Ak to nestačí, tak ďalšie...
Ak chceš komplet riešenie úloh, existujú stránky, kde ich mnoho nájdeš. (Existujú aj knihy s riešenými úlohami.) Rovnako sa tu neposkytuje výklad ľuďom, ktorí evidentne nemajú o problematike šajn - poskytnú sa odkazy na videá alebo literatúru (keď už)... Naozaj máme len svoj čas. Všetci, nie iba zadávatelia.
↑ misaH:
Ale je prece rozdil, kdyz sem nekdo napise a chce vypocitat vsechno do puntiku. Chapu, ze na to narok nema. Kdyz mu ale nekdo z vlastni svobodne vule napise cely postup i s resenim, tak mu to prece nemuzes zakazovat, ne? Netvrdim, ze to delam, zas tolik casu nemam, ale zakazovat to? ...zni to jako: "Hec, vim to, ale nepovim, zjisti si to sam."
↑ misaH:
pochopíš až začneš kódovať.
↑ misaH:
...a stráviš pol dňa ľúštením kódu, ktorý ti nedá absolítne nič okrem porozumenia "ako to ten druhý myslel".
↑ Peter_CSR:
Hehe.
Porozumieť za pol dňa ako to ten druhý myslel nie je až taký zlý výsledok...
Niekedy na to človek nepríde nikdy.
A svet sa kvôli tomu nezrúti.
kdyby měl někdo zájem nevysvětlil by mi kdyžtak, jak řešit soustavu rovnic ve který jsou absoultni hodnoty?
že mě vyšli jiné výsledky ak mají v řešenia napíšou tu kdyžtak postup ako jsem postupoval:
1)určil jsem si nulové body:
2)vypočítal hodnoty, ale mám problém určit y v oboru od 3 do nekonecna
posíllám postup řešení:
(snad to bude čitelné fb tu kvalitu zhoršuje :( )
ale i tak mi to moc nevychází dle výsledků to má totiž vyjít takto:
díky za všechny rady :)