Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
misaH napsal(a):
↑↑ Peter_CSR:
Naozaj máme len svoj čas. Všetci, nie iba zadávatelia.
Preto ho premrhajme na písanie "návodov" v prípadoch jednoriadkového riešenia
jarrro napsal(a):
misaH napsal(a):
↑↑ Peter_CSR:
Naozaj máme len svoj čas. Všetci, nie iba zadávatelia.Preto ho premrhajme na písanie "návodov" v prípadoch jednoriadkového riešenia
To som nenapísal ja, ale so sakazmom súhlasím :D .
Prvý krát som na tomto fóre mimo, netuším ktorá bije a keby mi niekto napísal postup bod po bode ušetrí mi dobrých 2 min času, za ktoré som mohol vyriešiť 4 iné príklady.... :/
Hádať sa nemá zmysel. Samozrejme, že názory sa rôznia. Mnohokrát sa to tu diskutovalo... Je to o rešpekte k zabehaným dohodám.
Toto fórum nie je určené na poskytovanie kompletných riešení, to je všetko. Neviem, čo je na tom nezrozumiteľné.
Založte si fórum na poskytovanie kompletných riešení, keď sa vám to nepáči. Ešte aj tolerantný moderátor Stýv odkazuje žiadateľov kompletných riešení na pravidlá... (Klasika - prijímať migrantov aj keď presadzujú v cudzej krajine vlastnú kultúru alebo nie?)
A to, že Ty, Peter... by si vyrátal nejaké príklady navyše za čas, ktorý by si ušetril mňa osobne vôbec nezaujíma. Nie som na svete kvôli tebe. Trošku rešpektu - ľudia sem prispievajú dobrovoľne. Alebo aj neprispievajú. Viacerí výborní prispievatelia už odišli vďaka rôznym mudrcom....
Poskytovať kompletné riešenia by ma nebavilo. Je to nuda - a vedieť, že podporujem lenivosť, primitívnosť a drzosť by ma proste netešilo.
Ahoj,
můžu se prosím zeptat, jak postupovat při řešení těchto typů úloh?
chápu jak postupovat když by to byla kvadratická rovnica, ale u lineární rovnice vůbec nevím.
jen jsem zjistil, že když dosadim za x=-2, tak rovnice nemá řešení
nebo jestli se to řeší tím způsobem, že za x dosadím nulu?
to by mi pak parametr p vyšel, ale k čemu by mi to bylo?
Když dosadim za P jakékoliv číslo, tak mi vyjde x=-2
takže správná odpoved je asi za a?
↑ Kubas126:Pozor, neznama nie je , ale
,
je parameter, ktory pozname a riesenie vyjadrime pomocou neho. A k tvojej zaverecnej uvahe - mylis sa, ak napriklad
, tak
nebude
, skus si to.
Ahoj ↑ misaH:,
Mas pravdu v tom, ze treba respektovat pravidla fora.
Ale podla pravidiel fora:
Tvoj vyrok tykajuci migrantov sem nepatri.
Tak bud v buducnosti trochu pozornejsia ked nieco pises.
↑ Kubas126: Ano, spravne. A od teba sa chce, aby si zistil, ake bude pri lubovolnom
.
Ahoj, když už víš, že x = -2, v odpovědích jsou jen dvě možnosti, není určitě problém vybrat tu správnou. :)
↑ Kubas126: Danu rovnicu si uprav do tvaru , pricom vyrazy
budu obsahovat
, co je v uplnom poriadku, lebo to je znamy parameter. A potom uz iba rozlisis pripady
. A mas to.
↑ Kubas126:
Nie.
Všetky x na 1 stranu.
Potom x vyňať.
↑ Kubas126: Nie. Urob to, co ti radi ↑ misaH:, pripadne po malych krokoch. Takze: roznasob lavu stranu v a napis, co si dostal. Nic ine nerob, iba toto.
↑ Kubas126: Vyborne, takze teraz roznasob lavu stranu rovnice . Aku rovnicu dostanes?
↑ Kubas126: Ano, teda . Teraz postupuj dalej podla rady, ktoru si uz davnejsie dostal. Vsetky cleny obsahujuce
nechaj na lavej strane, ostatne daj na pravu. Co dostanes?
↑ misaH:
Nie som si istý ako najlepšie to podať, tak to napíšem formou prosby: proste moje príspevky ignoruj. ďakujem :)
Budem zatiaľ žiť v slepej viere že je to dosť na to aby som sa ťa konečna zbavil :)