Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
nie, nie, mal si to dobre. Roznásibil si pôvodné zátvorky a potom si vybral príslušné x pred ne. To bolo správne. Teraz len urč aké hodnoty parametrov potrebuješ do zátvoriek aby ti v nich vyšli nuly. Máš 3 zátvorky, jeden pre kvadratický člen
, lineárny
a konštantný
alebo proste 1.
Poznáš termím polynóm?
Kubas126 napsal(a):
tak tyto tři rovnice?
http://forum.matweb.cz/upload3/img/ … 2073_o.jpg
toto je správne :)
už to len vypočítaj, výjdu ti hodnoty parametrov a podľa tých stupídnych otázok z testu rozhodni ktoré tvrdenie je správne, pretože to vieš, v živote ti budú dávať otázky typu ABC a tvoje bytie a nebytie bude závisieť na voľbe odpovedi:D :D :D
tak áčo už máš.
béčko vypočítaš keď vytkneš x: 
béčko je zjavne 3.
no a céško zistíš keď rovnakým spôsobom vytkneš x a dosadíš b,a.
áno, ale máš tam numerickú chybu. (teraz som si vśimol, sorry nemal som zápisky pred sebou).
preto ti to nevyšlo, inak postup dobrý.
ten lineárny člen má výjsť v tvare
, potom ti to vyjde.
inak zelenou farbou to tam máš správne, hnedou si zabudol dvoju. Odpisuj kámo! :D
no, pretože je to c).
hele, kámo, postol som ti odkazy na riešenie presne podobného príkladu, je to tam vysvetlené, už len naštudovať a vypočítať podľa návodu.
Ja už som unavený a idem sa hrať Kingdom Rush. čus! :D
↑ Peter_CSR:
:-)
Ja už aspoň pol hodiny pozerám gramatiku japončiny...
↑ Kubas126:
Lebo si nedal každý príklad do vlastnej témy.
A neukončuješ úlohy, to jest nevenuješ sa jednej úlohe až do konca.
Potom skáčeš z jednej do druhej, čím vzniká riadny chaos.
A podľa mňa až tak veľmi nevnímaš, čo ti ľudia píšu - robíš si dokola svoje....
Ale mne sa páči, že si sa na to ešte nevykašľal...
inak by som ti doporučil na podobné problémy zatiaľ hádzať bobek a učiť sa podľa nejakej dobrej učebnice. čo ty teraz potrebuješ je rozumieť prečo a ako veci fungujú. Hmm...neviem aká je na FIT úroveň matematiky, ale ak je lineárna algebra aspoň zpolky taká akú si ju predstavujem bez poriadnych logických základov tam budeš plakať...
↑ Peter_CSR:
se spíš z toho učim na maturitu pochybuji že bych se já dostal na čvut :D
ps. lidi neznáte nějaké další servery takovýho typu?
↑ Peter_CSR:
Neviem ako je to na FIT, ale na Matfyze bola pre mňa lineárna algebra jeden z najkrajších predmetov...takmer žiadna náväznosť na SŠ.
↑ Kubas126:
Staré maturitné testy máš preriešené? (asi blbá otázka, však?)