Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, z jakých materiálů se připravovat na analytickou sekci scio zkoušek? Abych to tu nemusel psát po jednom, abych měl kvantum vědomostí, vhodných pro úspěšně splnění a sem psal už pak následně jenom to, co mi nevyjde, nikoliv jednotlivé úlohy.
Prostě mám pocit jako bych se to učil celé nazpaměť anebo typoval.
Jaké jsou dobré knihy?
Zdravím,
předpokládám, že doporučení MU k TSP máš prostudované (přímo k tomuto oddílu). Je tak?
Z dobrých knih - např. R: Smullyan "Jak se jmenuje tahle knížka?" V samotných úloh pomůže kreslení Vennových diagramů a nebo i jen kontrola jednotlivých nabízených možností dle podmínek zadání, zda splňuje, nebo se odporuji.
abych měl kvantum vědomostí,
to nepomůže :-) Spíš, abys nebyl unaven a abys u kontroly 3. možností z 5 nemávl rukou, že už to velmi nebaví (což je můj případ).
typoval
nemluvili jsme spolu o lingvistice?
Ještě k grafům v sousedním tématu. Grafy (schémata) tohoto typu dost často nalezneš v novinových článcích, v různých analýzách (také na Internetu, např. ČSÚ nebo EDUin stojí za počtení), nebo jsi vytvořil v některé prezentaci (s použitím tabulkového procesoru). Teorie a příklady - např. Beloun "Sbírka úloh pro základní školu". + Znalost vlastností elementárních funkcí probíraných na ZŠ, SŠ.