Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Můžu požádat o pomoc ještě s tímto prosím?
Nevím si vůbec rady nad tímto příkladem na který čísla jsem zapomněl?
že když udělám výpočet:

a podle výsledků by mi mělo vyjít přesně 0,03
za všechnu pomoc díky.

Nezahrnula si všetky čísla, ktoré majú osmičku na mieste stoviek a jednotiek, máš tam iba jedno - 808.
EDIT: sakra, tá funkcia ktorá upozorní na príspevky zaslané medzi tým, ako ja píšem ten svoj, tu chýba ako soľ :-)
↑ Ferdish:
No jo, když je jednoduchá otázka, to se můžem všichni přetrhnout....
↑ Kubas126: To je uz riziko vypisovania vsetkych moznosti. Je lepsie vyhnut sa mu.
No třeba to můžeš udělat bez psaní.
Jedna skupina čísel je tvaru 88x (těch je 9, žejo, x je 0-9, s vyjímkou 8), druhá skupina je tvaru 8x8 (těcch je taky 9) a třetí skupina je x88, ale těch je jen 8, protože 088 se za trojčíselné nepovažuje. Víc možností jak stvořit trojciferné číslo se dvěma osmičkami už není.
↑ Kubas126: Samozrejme, trojcifernych cisel s dvomi osmickami je
(cislo 088 nie je trojciferne, preto minus jedna), trojciferne s 3 osmickami je jedno. Spolu 27.
↑ MichalAld:
jen u toho posledního x88 není tam možností 9? (včetně té 8)
(nechci kritizovat, jen se ptám :) )
jsem vděčný za každou radu :))
taky jsem tedka přišel na jeden způsob ale je to asi ten samý co jste už tady psali předtím
napřed si vypočítám podle toho (asi) nejprimitivnějšího kombinatorického pravidla počet možností trojciferných čísel, které mají na dvou místech cifru 8.

a pak je sečtu a přičtu k nim ještě jednu možnost 888
snad je to k pochopení
↑ Kubas126:
Jo, 888 je třeba připočítat taky (asi je lepší to udělat extra, než ho "cpát" do některé z těch 3 skupin)