Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ halogan:
Jak porovnat? Nechápu... Jako až sem jsem se dostala taky....
↑ halogan:
Prosím pěkně, já nikoho předbíhat nechci
a ani mě to není zapotřebí. Já jsem pochopil, že
Tvoje řešení byl vlastně náznak s tím, že si to už
tazatel(ka) dopočítá sám(a).
len sa tu nepobite, ↑ Nolaki: položila ďalšiu otázku a ↑ Chrpa: jej ju vysvetlil, myslím že keby tak nespravil tak doteraz by stála na mŕtvom bode.. :)
IMHO človek lepšie pochopí danej látke keď ju má vzorovo vypočítanú a nemusí sa sám predierať niečím čomu nechápe..teraz keď to už vie tak môže pokračovať aj sama :)
↑ halogan:
↑ Chrpa:
↑ Redvo:
Ano a taky jsem pokračovala, tohle už znám, naučila jsem se to včera odpoledne, šlo mi jen o to, že jsem nevěděla jak se tomu říká :)
Ahoj dělám opravky z matiky mohli byste mi prosím pomoci s tímto příkladem,nevím jak u těchto příkladů vytknout exponenty5 exp.x plus 2 krát 2 mínus 5 exp.x plus 1 se rovná 45 předem moc Děkuji M
↑ Glabasniova Marcela:
Zdravím Vás :-)
zadání je tak?
a)
nebo jinak?
↑ halogan:
Zdravím,
na Tvoji pomoc a pomoc ostatních kolegů budu velmi spolehat - doporučila jsem naši nové kolegyňce, aby se na vás obratila, jelikož my dvě v realu máme trochu problém časově se shodnout (časové rozvržení práce nám to trochu komplikuje a termín zkoušky se bliží). Zpočatku bude potřebovat trochu pomoc se zapisem zadání - cvičí z této sbírky: http://bil.cz/data/image/matematika-sbirka-uloh_0.jpg
Moc děkuji a pozdrav :-)
je to u exponentu bez závorek, omlouvám se že to zadání nepíši ve formějak je to v učebnici je mi 43 a dodělávám si maturu ale vypadá to že na matice zhořím
zdravím paní Jelenu ,ten první jednoduchý příklad mi šel ale pak sem se hned na druhém zvrtla a trápila se nad tí 2 hodiny až jsem to vzdala měj te se budu se dále snažit snad to k něčemu bude M
Moc Děkuji, ted už ano zdravím M
Asi Vás Paní Jeleno zklamu ale i s Vaší pomocí jsem se zatím nedobrala ke správnému výsledku ,prosím jaký je další krok
Může pomoci ještě někdo prosím
↑ Glabasniova Marcela:
Nezklamete, to bude v pořádku: po vytknutí
levou, pravou podělit 45. Už OK?
------
moc se omlouvám, že příliš nereguji (mé dopoledné - pračka, vysavač...), ale určitě někdo z kolegů se zapoji (do řešení, ne do úklidu :-).
ještě jednou děkuji omlouvám se já že zdržuji M