Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
zkoušela jsem vypočítat tyto příklady, ale vůbec mi nevychází, i když jsem to opakovaně přepočítávala.
1) Určete rychlost fotonů vyletujících z povrchu stříbra ozářeného jednobarevným světlem vlnové délky 150 nm, jestliže fotoelektrický jev u stříbra nastává od vlnové délky 260 nm. (1,11
m/s)
2) Njevětší vlnová délka záření, která ještě vyvolá u wolframu fotoelektrický jev, je 275 nm. Určete a) výstupní práci elektronu, b) maximální velikost rychlosti elektronů při osvětlení wolframu ultrafialovým světlem vlnové délky 180 nm. (7,233
J, 9,15
m/s)
3) určete vlnovou délku Brogliovy vlny elektronu urychleného v elektrickém poli napětím 100 V. Náboj elektronu je 1,6
C, jeho hmotnost 9,1
kg a Planckova konstanta 6,63
J*s)
4) Určete vlnovou délku de Brogliovy vlny molekuly kyslíku pohybující se rychlostí o velikosti 461 m/s. Relativní atomová hmotnost kyslíku je 16, atomová hmotnostní konstanta 1,66
kg a Planckova konstanta 6,63
J*s. (1,2
m)
5) Helium-neonový laser o výkonu 2 mV vysílá světlo o vlnové délce 632,8 nm. Určete energii a velikosti hybnosti emitovaných fotonů. Kolik fotonů vysílá laser za 1 s? Planckova konstanta 6,63
J*s, rychlost světla 3
m/s. (3,1
J,
kg*m/s, 6,4
)
Předem děkuji za jakoukoliv pomoc.
Budeš sem muset hodit postup, jak jsi to počítala, aby bylo možné najít chybu.
Pokud čekáš, že tady dostaneš zdarma kompletní řešení, zabalené v balíčku a převázané mašlí, budeš asi zklamaná.
Navíc se má zakládat na každý příklad jiné vlákno.
A zatřetí - v prvním příkladě se určitě nemá počítat rychlost fotonů....