Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 26. 08. 2009 20:58

Tom
Reputace:   

Par prikladu- fce 2vou promenych, dr

Takze muj posledni post, aby se nereklo ze si nic nedokazu najit atd. Ale tohle tema jsem vubec nepochopil a asi ani nepochopim. Nicmene asi by me mozna pomohlo videt postup. Tudiz kdyby se tu nasel nekdo kdo by si z nudy chtel spocist par "peknych" prikladu i s resenim, byl bych rad:)

priklady here:
http://i31.tinypic.com/3169qqb.jpg

predem dik.

#2 27. 08. 2009 08:36 — Editoval Marian (27. 08. 2009 08:37)

Marian
Místo: Mosty u Jablunkova
Škola: OU
Pozice: OA, VSB-TUO
Reputace:   67 

Re: Par prikladu- fce 2vou promenych, dr

↑ Tom:
Nehci tě nijak pohoršit, ale úlohy (to není totéž, co příklady, o nichž píšeš), které předkládáš k řešení, patří k absolutnímu základu. Musíš si pořídit nějaké dobré skriptum a přijít sem s konkrétním problémem. Pokud skriptum nemáš, můžeš provizorně studovat "nalehko" z některých PDF na odkazu zde.

Např. Úloha 01 patří na střední školu (byla-li ovšem probrána derivace funkce). Úloha 22 je na tom podobně. Patří k základům matematické analýzy, většinou druhého semestru (dá se spočítat ale i na SŠ). Úloha 17 patřila kdysi do učiva SŠ, dnes tomu tak ale není. Je třeba se podívat na téma lineární diferenciální rovnice a s tím spojenou separovatelnou diferenciální rovnici. U Úlohy 18 je zapotřebí podívat se na téma "vrstevnice funkcí dvou proměnných".

Snad pomohla tato skromná informace.

#3 27. 08. 2009 09:12

Mephisto
Reputace:   

Ty jsi na něj ale zlej :D

Spousta lidí sem dává i triviálnější příklady ;)

#4 27. 08. 2009 09:22 — Editoval kaja(z_hajovny) (27. 08. 2009 09:24)

kaja(z_hajovny)
Místo: Lážov
Reputace:   12 
Web

Ale není až tak zlej.

Já se přiznám že jsem chtěl původně něco pomoct vyřešit, ale protože v dotazu se naznačuje, že by to bylo plýtvání časem (nepochopím, z nudy, ...),  tak se mi do toho nakonec ani nechtělo. Navíc není ani náznak vlastní snahy.

#5 27. 08. 2009 09:50

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

Ještě odkaz k té osmnáctce: http://cs.wikipedia.org/wiki/Paraboloid

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

Zápatí