Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit, počítám pořád tyto příklady dokola a nevychází mi pořád výsledky, které by podle pracovního listů měli být správné viz foto. Počítám to podle postupu který jsme se učili ve škole. Všechny příklady z prác. listu které jsem dostali jsem spočítala, jen tyto ne. Není to domácí úkol. Jsou to jen příklady k procvičení. Abychom se naučili učivo k písemce. Přikládám fotky ní svých výpočtu. Které jsem počítala podle postupu, který jsme se učili ve škole.

↑ Orkide:
Tak výsledky sedí, jen u toho 6c) je to nepřesné (správně
) a u sedmičky taky nepřesné
.
U tý sedmičky má sinus bety dvě řešení, to, co ti vyhodila kalkulačka zrovna není správné (proti nejdelší straně musí být největší úhel, a to by těch 64° být nemohlo – a z toho pak vyplývá i ta gamma).

Ťažko povedať prečo ti príklady nevychádzajú podľa výsledkov, nakoľko si neukázala aké výsledky vyšli Tebe a cez aký postup si sa k nim dopracovala.
V pravidlách nášho fóra o.i. spomíname že je vhodné ukázať postup riešenia a to aj v prípade že je nesprávny, aby sme spoznali v čom je problém.
Ďalšou možnosťou môžu byť chybné výsledky v pracovnom liste, aj to sa niekedy stáva.
No po prepočítaní príkladu č. 2. (predpokladám že to je jeden z tých ktoré robia problém, nakoľko je označený tým oranžovým óčkom či čo to je) mi to vyšlo podľa výsledkov v pracovnom liste, takže minimálne pre tento príklad túto možnosť vylučujem.
Posledná vec ktorá ma v rýchlosti napadá je chybné priradenie označenia strán a uhlov v trojuholníku vzhľadom na jeho vrcholy.
Vo všetkých príkladoch je uvažovaný trojuholník ABC so stranami
a uhlami
. Pokiaľ nie je v zadaní spomenuté inak, pre lokalizáciu jednotlivých strán a uhlov sa môžeš riadiť týmto:

↑ surovec:
Keď som svoj príspevok začal písať, ešte ich tam nemala (to bolo pred editáciou o 9:52). Pri písaní som priebežne nekontroloval vývoj príspevkov v téme. Hlboko sa ospravedlňujem.