Stránky: 1
Dobrý den, mám velký problém s touto úlohou. Úplně jsem se ztratila v tom jak co vyjádřit a nevím jak sestavit smysluplné rovnice. Mohl by mi prosím někdo poradit?
Zadání:
Z opačných konců trasy dlouhé 50 km vyšli ve stejný okamžik dva dálkoví chodci a pohybovali se stálými rychlostmi. Setkali se po 5 hodinách chůze. Pak pokračovali v původních směrech pochodu tak, že první chodec snížil svou rychlost o 1 km/h a druhý chodec naopak svou rychlost o 1 km/h zvýšil. První chodec dorazil do cíle o 2 hodiny dříve než druhý chodec. Určete rychlosti obou chodů do okamžiku setkání.
↑ misaH:
Mockràt děkuju, je to jasnější, jen nechápu jak zjistím třeba to s1. Protože jediné, co vím, je to jejich společné s, těch 50 km, nebo ne? A tím, že si to vyjádřím třeba jako 50 - s2, to je mi také k ničemu, pořád budu mít tři neznámé. nebo nevím. Nevím jak to dopočítat, protože tam mám těch neznámých moc, a nechápu jak se jich zbavit.

↑ keltik:
1) t_2 je čas toho druhého na trase po setkání s prvním a tento čas je o 2 hodiny delší.
2) Druhý zvýšil po setkání svoji rychlost v_2 o 1 km/h tj:
3) První byl v cíli o 2 hodiny dříve v čase t_1 a po setkání snížil svoji rychlost o 1 km/h tj:
tak proto
Stránky: 1