Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobry den, jelikoz k tomu abych se ja osobne dokazal neco naucit z matiky tak potrebuji vyklad, ktery mi ted velice chybi a tim padem absolutne ztracim v Matice. Vcera jsme dostali nekolik dnu na vyplneni tohoto "testu", a cely vcerejsi den jsem ztravil ucenim se o kvadratickych funkcich z internetu avsak bezvysledne. Je tu nekdo kdo se vazne moc nudi a chtel by pomoct? Nejak udelat a nejlepe i vysvtelit? Neflakam se ani nechci, ale nevim si rady.. Dekuji za reakce
1) Je dána kvadratická funkce y = -1/2x2.
Určete definiční obor, obor hodnot, souřadnice vrcholu a otočení grafu a jeho název:
2) Je dána kvadratická funkce y = 2x2 - 4.
Určete definiční obor, obor hodnot, souřadnice vrcholu, průsečíky grafu s osou x
a otočení grafu:
3) Určete souřadnice vrcholu paraboly, obor hodnot funkce a průsečíky se souřadnicovými osami x a y kvadratické funkce y = -(x + 3)2 + 2:
4) Určete předpis kvadratické funkce, pokud víte, že vrcholem paraboly, která je grafem této funkce, je bod V [1, -2] a jeden z průsečíků grafu se souřadnicovou osou x je bod P [3, 0].
↑ 555444:
Ahoj, dle pravidel by si měl pro každý příklad založit téma zvlášť.
A zkoušel si se učit podle ytb? Například Isibalo tyto věci ve svých videích vysvětluje pomalu a trpělivě. Je to v podstatě výklad na téma, které je v názvu videa. Zkus si ho najít
EDIT: https://youtu.be/48EpKM-7q6o Tak jsem ti to našel já, v jiných jeho videích je i podrobněji rozebrán graf atd.