Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím komunito,
už si připadám jako blbec, že nechápu zadání a musím se pořád ptát, ale co už...
Mám zase zadání od učitele: Navrhněte zapojení invertujícího operačního zesilovače se zesílením 20. To je vše.
Kdyby se to sem nehodilo, tak mi když tak napište, kde bude vhodnější dotaz položit(např. jiné forum)
Díky
Dan

Toto by mohlo pomôcť: https://cs.wikipedia.org/wiki/Zapojen%C … va%C4%8Dem
Jak píše Ferdish, a nic na tom není. Jsou to jen 2 odpory, a zesílení závisí jen na jejich poměru. Jen je třeba je zvolit nějak rozumě velké ... ani moc, ani málo. Když budou malé, bude mít zesilovač malý vstupní odpor, což je hloupé (měl by ho mít co největší), a když budou velké ... no, on ten vstup OZ není úplně ideální, teče z něj nějaký proud a má nějaký odpor ... a nemělo by se to moc projevovat.
Já nevím, co přesně se od vás chce ... navrhovat zesilovače s OZ znamená převážně řešit ty "parazitní vlastnosti" OZ, kdybychom měli ideální OZ, tak je to jen volba odporů tak, aby jejich poměr byl 20.