Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Dobrý den opravdu si nevím rady s timto příkladem.
Průměrný úhel stoupání letadla je 11°20´a jeho průměrná rychlost je 400 km/h. Za jak dlouho vystoupá do výšky 3000m?
Mohl by mi někdo prosim pomoct? Děkuji za odpovědi.
↑ Honza Honza:Samozrejme. Pokial si sa dostal a v com je problem? Vloz sem prosim svoj nacrt situacie.

↑ vlado_bb: no jde o to že tomu prikladu vubec nerozumím 😅 zatim jsem skoncil u vypisu vsech znamých čísel
↑ Honza Honza:V ulohe sa zrejme pedpoklada povrch Zeme ako rovina a lietadlo leti po priamke. V realite nie je splnene jedno ani druhe, ale toto je skolska uloha. Teraz uz snad zvladnes obrazok.

↑ vlado_bb: no mam ze letadlo leti od země rychlostí 400km/h pod uhlem 11°20` a že celková dráha kam letadlo musí vystoupat je 3 km

↑ auditor: Dobry večer. Ja jsem na matematiku jaksi hodne neschopný člověk.. tudíž vubec nechapu co jste prave napsal.. 😅
Ani nevim jaky vzorec použít.
↑ Honza Honza:
A vieš vyhľadať v Googli slovo přepona?
A slovo odvesna?
Tému máš Pravouhlý trojuholník - nič?
Výška lietadla (nad zemou) - tiež nič?
Ako sa lietadlo do nej dostane?
Si robíš srandu alebo čo?
1.
dráha je rýchlosť krát čas - a ten čas ťa zaujíma
2.
z pravouhlého trojuholníka vyrátaš dráhu lietadla, ktorú prejde to lietadlo, kým vystúpa do výšky 3000 m nad zemou - auditor ti dal vzorec
3.
rýchlosť poznáš, dráhu už po výpočte tiež, takže podľa bodu 1. vyrátaš hľadaný čas - auditor ti dal vzorec
Stránky: 1