Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
prosím opravdu moc o pomoc, nevím co ani jak - příklady od synovce - moc by mě pomohl aspoň jeden příklad vypočítat,abych ho mohla nějak navést
Předem všem díky za Váš čas a odpověď L.
cos x = -12
sin x = √22
sin x = 5
cos x = √32
↑ Levianta:
Sinus x aj kosínus x nadobúdajú iba hodnoty medzi -1 a 1.
Aby dané rovnice mali riešenie, za "rovná sa" by muselo byť číslo medzi -1 a 1.
↑ vlado_bb: žádný a děkuji,blbne mi tu připojení, tak se mi to kopíruje-omlouvám se
↑ misaH: ↑ MichalAld: ↑ vlado_bb:
Vsadím 5 Kč, že slečna(paní) ↑ Levianta: (či spíše synovec) zapoměla na lomítka.
↑ Ferdish:
Je to na smiech, ale potvrdené to nemáme... :-D
↑ Levianta:
Hezký den.
Nedošlo při přepisu zadání úlohy k vynechání některých znaků? Nebyly ty goniometrické rovnice ve skutečnosti zadány např. takto:
cos x = -1/2
sin x = √2/2
sin x = 0.5
cos x = √3/2
??
To by vypadalo smysluplněji. Bylo by myslím vhodné přesné znění zadání ověřit.

↑ Levianta:
A nebylo by lepší, aby se synovec ptal sám. Tato tichá pošta je trochu divná. Připomíná mi to rodiče, kteří se nejdříve dané učivo naučí sami a pak to učí své děti 🤔☹️
↑ misaH:Dobrý den všem, pokud by šlo o mého syna, tak bych mu vysvětlila jak to zde chodí a určitě by se zeptal sám. Synovec je ze zapadlé vesničky a jsou už druhý den bez netu-učit se ale musí. A jak říkáte Korona-k nám přijet nemůže, já se už třetí den plácám ve vysokých teplotách a zítra mě čeká test.
Mám svou rodinu ráda a snažím se pomoci co můžu. I přes Vaše komentáře, Vám všem děkuji za snahu a pomoc. Hezký den

↑ Levianta:
To je všechno hezké, všichni by tady rádi pomohli, ale stále neznáme to správné zadání.

↑ Levianta:
Tak pokud jsou příklady zadaný dobře, tak odpověď a řešení už znáš a přeju brzké uzdravení.