Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Prosím o pomoc s tímto zadáním:
Písemku z matematiky psalo 18 žáků. Jedničku zní měli 3, dvojku 4, trojku 5, čtyřku 4 a pětku ostatní žáci. Sestrojte kruhový diagram těchto výsledků. Vypočtěte průměrnou známku zpísemky.(známka a velikost úhlu)
Průměrná známka mi vyšla 2,8 kruhový diagram výsledků známek bych také zvládla,ale nevím jak zjistit velikost úhlu průměrné známky.Nebo jsem špatně pochopila zadání?
↑ Endik:
No - ten priemer je skôr 2,9 (ak sa nemýlim)
To naozaj pýtajú uhol priemernej známky?
Uhol sa počíta z počtu žiakov, ktorí dosiahli jednotlivé známky, ak sa nemýlim...
Absolútne bez záruky:
priemerná známka je taká, ktorú by mal každý žiak, ak by všetci mali známky rovnaké.
Podľa toho každý žiak = každý jeden z osemnástich, takže uhol priemernej známky by mal potom byť asi teda 360°, tak ako keby všetci mali napríklad jednotku.

Ten stredový uhol priemernej hodnoty mi príde ako nezmysel...nemá to byť náhodou výpočet stredových uhlov pre jednotlivé výseče?
↑ Ferdish:
Tiež mi to tak pripadá - ale môže to byť zlomyseľná finta G, ktovie, o akú školu ide...
Možno ide o nepochopenie zadania.
↑ Ferdish:text okopirovan primo ze zadani slovo od slova
Stránky: 1