Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahojjte prosim vás ovladate nekdo tady funkce-exponencialni,logaritmicke atd...Ja mam zadani pisemky,ktere jsme psali ale vbc nic sem nevedel,neumel nic vypocitat takze to bude jista 5,tak pls nemuzete mi poradit posutp u tech prikladu,at vim jak pocitat na opravce???Mame hodne blbyho ucitele tak pls mi poradte,pomuzete tim nejen mne ale i dalsim lidem ze tridy :(
On dava vzdy na opravku stejny typ prikladu,jen se to lisi v jinych cislech,tak potrebuji vedet jak mma postupovat at to zvladnem..

↑ terryjohn:
Doporučuju sešit, učebnici a literaturu a postupně řešit příklad po příkladu. Mnoho z nich nemá totiž s logaritmickou ani exponenciální nic společného
↑ marnes:
tak ja nvm co to je,jak se tomu rika,jestli elementarni funkce-??Ja to z toho nepochopim z nejake ucebnice,proste potrebuji pomoct at dobre napisu tu oopravku,rikam ze on tam da stejny typ prikladu,jen zmeni cisla tak potrebuji pls vedet jak na to :((
↑ terryjohn:například ze základky víš že ve jmenovately nemůže být nula..takže tak musíš efinovat i definiční obor...logaritmická funkce je zase ohraničená zdola...atd atd...musíš otebřít učebnici
↑ 7867088:
Zdravím, to bude zřejmě jen překlep ve tvé zprávě -logaritmická funkce není ohraničela zdola (ani není omezena), ale má určité omezení v def. oboru (viz odkaz). Souhlasí?
-------
Pro kolegy: uživatel terryjohn (seznam témat) opakovaně, i přes upozornění, porušuje místní pravidla. Odpovídat na jeho otázky je technicky obtížné - řešit v jednom tématu velký seznam různých funkci nepovažuji za možné. Navíc velká část jeho textu nijak nesouvisí s matematickým problémem, který by (snad) chtěl řešit, jsou to ovšem sdělení velmi nepřijemná a obtěžující (můj názor).
Pozdrav.
↑ terryjohn:
Prosím, dodržuj pravidla: Samostatné téma pro každou jednu konkrétní funkci.
V každém tématu napíš, co o funkci víš a co konkrétně dělá problém. Grafy můžeš vykreslovat tady (do zpravy můžeš přidat odkaz):
MAW nebo tady:Kvadratická funkce bez absolutní hodnoty, jak ovlivnuje absolutní hodnota: Odkaz
Teorie: Odkaz nebo Odkaz nebo napíš, kterou knihu nebo jiný zdroj používaš a čemu nerozumíš.
Edituj, prosím, svou úvodní zprávu - mám vysvětlovat, co mi vadí nebo je to jasné?
To je celé, jak se dá spolupracovat, jinak to nemá smysl.

↑ terryjohn:
Tak se pokus o napsání jednoho konkrétního příkladu, napiš jak řešíš a my se pak pokusíme najít tvé chyby a pomůžeme ti je odstranit. Jinak daný problém nepochopíš a při změně čísel budeš opět tam, kde jsi teď.
↑ terryjohn:
tak jeslti chceš tak se na to mohu o víkendu podívat až budu mít volnou chvilku, aspon bych si to zopakoval
↑ terryjohn:
1.
a)
Odkaz na graf.
b)
Odkaz na graf.
D(f)=R
Funkce je rostoucí na intervalu:
a klesající na intervalu:
Funkce není ani sudá, ani lichá.
Funkce není prostá.
Funkce je shora omezená číslem 0.
Funkce není zdola omezená.
Maxima celé funkce jsou v bodech [-2;0] a [4;0].
Lokální minimum má funkce v bodě [1;-9].
c)
Odkaz na graf.
d)
Odkaz na graf.
D(f)=R
Funkce je rostoucí na intervalu:
a klesající na intervalu:
Funkce není ani sudá, ani lichá.
Funkce je prostá.
Funkce není shora omezená.
Funkce je zdola omezená číslem 0.
Funkce nemá maximum.