Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Krásný dobrý podvečer,
přicházím poprosit někoho šikovného a ochotného, kdo by si věděl rady s tímto příkladem, nebo mi alespoň nastínil postup jeho řešení. Za jakoukoliv radu budu nesmírně vděčný!
El. obvod je napájen ze zdroje napětí U=230V (efektivní hodnota) o kmitočtu f=50Hz. Určete efektivní hodnotu proudu I odebíraného ze zdroje a jeho fázový posuv [mathjax]\varphi [/mathjax] (fázor I*[mathjax]e^{i*\varphi }[/mathjax] = I[mathjax]_{c}[/mathjax] + j*I[mathjax]_{j}[/mathjax]). Určete hodnoty středních, jalových a zdánlivých výkonů a účiník cos [mathjax]\varphi [/mathjax].
↑ Ferdish:
Mělo by to být vše, co k tomu mám. Nicméně když jsem se nad tím zamýšlel, tak mi také přišlo, že to není úplně komplet. Každopádně v tomto nejsem úplně zdatný, tak jsem se chtěl ujistit.
Asi chybí nějaké detaily ohledně toho obvodu ... z toho, že NĚJAKÝ obvod napájíme napětím 230V/50Hz toho moc neurčíme (přesněji řečeno vůbec nic)...
Nicméně pokud ti nedochází tohle ... tak moc nechápu, jak bychom ti měli vysvětlovat fázory a jak se počítají...