Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Děkuji tomu,kdo mi pomůže ještě s těmito příklady.
1.úloha:hod třemi mincemi.
a)urči pravděp.,že na všetkych troch bude hlava
b)-------------.,že padne viac hlav nez orlov
c)-------------.,že padne orel aspoň na dvoch mincích
2 úloha:dvě směny vyrábí výrobky.
1. směna:300 výrobků,průměrná hmotnost 31,odchylka 2
2.směna:340 výrobků,průměrná hmotnost 33,odchylka 2,5
Urči a)celkovou prumernou hmotnost
b)celkový rozptyl
c)podíl variability průměrných hmotností na celkovém rozptylu.
3.úloha:Daná pravděpodobnostní funkce...počet dní,které stráví pacient po operaci v nemocnici:1 den...0,1
2 den..0,4
3 den...0,3
4 den....0,1
5 den...0,05
6 den...0,05
a)Jaká je pravděp.,že pacient stráví v nemoc. právě 2 dni?
b)jaká je P,že stráví míň jak 5 a víc jak 2 dni?
c)jaké jsou průměrné očekávané náklady na pobyt pacienta,když jeden den stojí 150 Kč
d)Distribuční funkce v bodě 2,4 a v bodě 4,1 ??
Děkuji mnohokrát za pomoc a přeji hezký zbytek neděle. STENLY
↑ stenly: odkazy na materiály jsem davala zde.
Co konkrétně z těchto úloh není jasné ani po prostudování materiálů?

↑ stenly:Odkaz na literaturu je projevem snahy pomoci a připadá mi slušné za něj poděkovat. Pokud chceš od někoho příklady celé spočítat, máš právo o to požádat, možná se některý prvák rád procvičí v dosazování do vzorečků. Ale rozhodně to nemůžeš po někom vyžadovat. Budeš-li v tomto přístupu pokračovat, budu to vnímat jako porušení pravidla 1 tohoto fóra a vyvodím z toho odpovídající důsledky.
↑ stenly:
Zdravím - já když vidím v jednom tématu balík dejme tomu 10 -ti úloh, tak mám vždy dojem, že dotyčný autor je prostě lenoch,
který doufá, že nepříjemně dlouhý domácí úkol za něj vypracuje od A do Z někdo jiný. Svým uraženým prohlášením, že teda si to
vyřešíš sám, když ostatním se do toho nechce, jako bys moji domněnku potvrzoval i sám za sebe. ... Sorry ...
Stránky: 1