Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
dobry den cetl jsem knihu a dostal jsem napad ten jsem zpracoval a chtel ho oficialne publikovat,ale zamitli to zda se mi jako dobry napad tak bych rad vedel co je na nem spatne. omlouvam se ale nejde zde poslat word to jsem nevedel takze jsem okopiroval co jsem napsal a posilam to.
teorie strun - vyreseno? mel jsem napad cetl jsem si knihu od michia kakua a v te knize rekli ze teorie strun jednoho dne bude slouzit k vypocitavani hmotnosti subatomarnich castic a tak jsem dostal napad, jak se k tomu dostat.za prve mame subatomarni castici pokud ji rozlozime na pole ktere budem kazde cim dal vice zmensovat dojdeme na planckovu delku velikost struny. ted staci spocitat kolik tehle miniaturnich poli bude v kvarku, podle toho urcime hmotnost struny velikost struny a spravnost planckovy delky 1
experiment pokud budeme mit kostku zeleza 5*5*5 cm a budeme vedet jeji hmotnost kvarku a elektronu muzeme vypocitat tato zmensena pole, nejprve budeme koukat na pole 5*5*5 mm pak na pole 5*5*5 ym a tak dale nez dojdeme na planckovu delku pokud vime hmotnost kvarku a elektronu spocitame kolik strun se nachazi v kvarku a elektronu a jak se vlni podle toho vypocitame hmotnost kvarku a elktronu pak uz staci vypocitat kolik je v kostce atomu zeleza pak dat kazdemu atomu hmotnost a tim vypocitat celkovou hmotnost kostky 2
kvark prenasec hmotnosti. mam vlastni teorii proc je kvark prenasec hmotnosti je to proto ze je subatomarni castice ktera je tvorena struny a tak ma hmotnost a prenasi v tom pripade musi mit hmotnost i elektron