Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobry den,
Mam chatu na samote a mame jen jedny sousedy. Coz je dalsi velka rodina. Dale si pisi deniky, dost podrobne.
Jednou jsem si do deniku napsal, kdyz me matka strasne vytocila, ze je:
1. oskliva
2.zla
3.neprijemna
4. stara
zenska.
takze 4 slova charakterizujic podle mne moji matku.
Ty deniky jsem nechal jednou pres zimu na chate, a kdyz jsme se na jare vratili, moje chata nebyla zamcena (fabka). Myslel jsem ze proste mati nezamkla, tak jsem tomu nevenoval pozornost a byl rad ze nic nezmizelo.
Mno a ted to pride.
V lete matka mela reci na sousedy a jedna znich ji pres plot rekla:
Jste
1. oskliva
2. zla
3. neporijemna
4. stara
zenska.
A v tu chvili se mi to spojilo.
Tedy zajima me, jaka je pravdepodobnost takove situace, ze dva ruzny lidi 4 slovy popisou jednoho cloveka uplne stejne i v posloupnosti, za podivnych okolnosti jako je odemcena chata, coz se 35let nestalo.
Na me je to nejak moc, to zkonstruovat dohromady, ale presto bych rad vedel zda se mylim nebo ne, kdyz si myslim ze mi sousedi smejdej po chate kdyz tam nejsem a ctou moje deniky.
dik
zbyn2k
Ahoj,
já bych řekl že pravděpodobnost bude blízká k 1 - to že se stane něco podivného a někdo to sem napíše, to je v podstatě téměř jisté. Každou chvíli se dějí podivné věci.
Jiná věc by bylo napsat sem předem něco málo pravděpodobného - a ono by se to příští rok stalo. To už je asi pravděpodobnost celkem malá. Ale to, že o nějaké události expost budeme zjišťovat jaká je její pravděpdoobnost je nekorektní. Sama o sobě má malou pravdapodobnost, ale to, že se někdy někomu něco nepravděpodobného stane, to je hodně velká šance....
To je jako třeba řekněme, že všichni kdož sázejí sportku chodí na toto forum. A po přištím tahu sportky sem někdo napíše - vyhrál jsem ve sportce, jaká je šance že se mi tohle stane? Ano, že se to stane konkrétnímu člověku, to je malá šance. Ale že se to stane někomu, to je šance celkem velká.... A to mluvíme jen o sportce, těch nepravděpodobných událostí, které mohou nastat, je daleko víc....