Mohl byste mi někdo pomoci s těmito příklady? Vůbec nevim jak na to, zkoušel jsem vzdálenosti ale nějak mi to nejde.
Napište obecnou rovnici přímky, která má stejnou vzdálenost od přímky p: 3x + 5y + 1 = 0 i od bodu C(7, 1)
Napište obecnou rovnici přímky, která má stejnou vzdálenost od přímek p:x-2y+3=0 a g:3x=6y-4

↑ navic:
Bylo by dobré jeden příklad, jeden dotaz.
K prvnímu a druhému příkladu by byl dobrý obrázek.
První. Máme přímku a bod. Kde je bod, který má stejnou vzdálenost od bodu i přímky? Jaký vztah musí mít hledaná přímka k zadané?
Druhý. Pokud má mít přímka stejnou vzdálenost od dvou zadaných, tak ty přímky musí být jaké?

navic napsal(a):
A ještě tato prosim: Napište obecnou rovnici přímky, která prochází počátkem kartězské soustavy souřadnic a která má od bodu Al
vzdálenost rovnu 4 j.
Tady se přiznám, že nerozumím zadání. Je dobře?

navic napsal(a):
↑ marnes: ano, omlouvám se. Bod leží v polovině vzdálenosti zadané přímky a bodu? uprostřed "pasu" (kdybychom vedli bodem A přímku rovnoběžnou s p) A druhy příklad musí být tedy přímka rovnoběžná a take osa pasu?
Ano

navic napsal(a):
↑ marnes: vypadly mi tam souřadnice bodu A [3,1], promiňte
Tady bych si v bodě 3;1 načrtl kružnici o poloměru 4 (to jsou místa se vzdáleností 4) a hledaná přímka musí být tečnou. Načrtni a popremyslej