Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, mam takovy specifictejsi problem ohledne matematickych skript, muj profesor na matanalyzu ma udelana skripta v pdf podle kterych jede na prednaskach , jsou tam definice a vety atd., jenze chybi tam dukazy u tech vet (asi aby podporil dochazku na prednasky) a me by se pro transparentnejsi studijni ucely celkem hodilo si ty dukazy tam nejak dopsat, abych to mel pohromade a nemusel se koukat do jinych papiru (silne individualni zalezitost),
takze by mi stacilo to treba nejak odentrovat a vytvorit si misto abych ten dukaz tam mohl dopsat propiskou pod tu vetu
pricemz to asi nejak delal v TeXU a v tom je ten hacek, zjistil jsem ze zpet z pdf do texu to asi nejde, a kdyz se pokousim to formatovat v Adobe Acrobat Pro tak mi to pise ze to nema potrebne fonty. (pretransformovat do DOC jsem taky zkousel, ale je to hodne spatne)
Nedaly by se nejak ty fonty tam treba dohrat? Nebo jedina sance je rict profesorovi o zdrojovy soubor?
Moc Dekuji za pripadnou pomoc.
↑ RobbieMan:
Můžeš zkusit nějaký z těchto programů, ale myslím si, že to nebude moc úspěšné. Nejlepšího výsledku dosáhneš tak, že od pana učitele vymámíš zdrojáky. Taky to tak děláme, když třeba chceme tisknout slajdy, tak ať nejsou na jednom papíru tři věty...
tak jsem od neho ty zdrojaky vymamil, podarilo se mi to otevrit aspon v klasickem tex editoru, jenze nemam absolutne poneti jaky prikaz je pro to zminene "odentrovani", zkousel sem tam davat ruzne lomitka ale nic....
nevite nekdo? diky
Edit: tak pravdepodobne dvojite lomitko asi bude stacit
↑ RobbieMan:
ak to robis v texu tak by si si mal vystacit so znakom \ medzera \ medzera \.... az kolko volneho miesta potrebujes
↑ martanko:
Doporučuji vložit příkaz
\vskip<cislo><jednotky>.
Např.:
\vskip5cm
vloží 5 cm vysokou vertikální mezeru. Píše se to dohromady bez mezer. Upozorňuji ovšem, že lepší bude v mnohých případech nechat volný zbytek stránky. Potom bych další text odsunul na následující stránku příkazem \newpage. Pozor, plete se to někdy s příkazem \pagebreak, který má jinou funkci.