Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, zda neexistuje nějaký program nebo kalkulačka která umí toto
Jsou například čísla
10 20 30 40 50
Sectu třeba číslo 10 a číslo 20 což je 30
A teď bych chtěl nějakou kalkulačku do které vložím ten výsledek 30 a všechna výše uvedená čísla a chtěl bych aby určila jaké čísla byla sectena je to možné?
Tohle konkrétně je jedna funkce složitějšího programu, pro poskládání děliče z odporů které jsou k dispozici na čipu. Já to použil jen pro změření toho času. Po pravdě je jednodušší to napsat znova než tohle nějak extrahovat a upravovat. Když tak napiš přesné zadání, jestli bude stačit tak do těch dvanácti čísel, je to na pár řádků třeba v Javascriptu (ten se dá bez dalšího spustit prakticky na každém počítači) nebo vlastně v čemkoliv.
Omlouvám se za předchozí špatný údaj, měřil jsem čas jiné funkce než jsem psal a přehlédl, že výsledek je zjevně chybný. Je to tak, že vyzkoušení všech kombinací součtů 26 čísel (tj. 2^26 = 67 miliónů možností) trvá asi vteřinu. S každým dalším číslem bude čas dvojnásobný. Dá se to n-násobně urychlit paralelním během na n jádrech procesoru, protože tato úloha se dá snadno paralelizovat.