Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
(nástin problému)
snažím se při psaní používat Tex, protože to ohromě upřesňuje, co mám na mysli .. jenže v něm nejsem moc zběhlý (a troufám si říct, že velké množství žadatelů o pomoc s nějakým příkladem taky ne) a jej k některým věcem nepoužívám.. pravda, snažím se jej naučit, ale když píšete nějakou myšlenku ta "složité hledání" po fóru není nic moc..
(řešení?)
proto mne napadlo, zda-li by nebylo přínosné udělat "editační tlačítka textu pro Tex." Co tím myslím? když píšete příspěvek, tak pod polem, kam jej píšete (resp, vedle něj) jsou tlačítka pro formátování textu ([b ],[i ],[code ]..). Velice by (alespoň mě) pomohlo, kdyby k nim přibyly tlačítka, která by vracela Tex.. kdybych chtěl napsat třeba:
napsal bych "y" a pak na tlačítko [
]
----
{y}^{}
/----
doplnil bych "2" (chci y na druhou), pak bych za to napsal "=" a kliknul na [
]
----
{y}^{2} = \frac{}{}
/----
a na závěr bych doplnil jen "x" a "4"
----
{y}^{2} = \frac{}{}
/----
= 
(text mezi "----" a "/----" značí to, co by se objevilo v textovém poli)
toliko můj návrh..
Doxxik

Něco na ten způsob tu bývalo, ale nevím, co přesně to umělo, nějak jsem to nepoužíval. Věc se má (podle mě) takto:
1) Ti úplně noví stejně z TeXu neví vůbec nic, takže píšou v plain textu. Těm to nepomůže.
2) Ti, kteří se snaží, se naučí základní příkazy (mocniny, zlomky, základní funkce) a to pro začátek stačí. To je přesně to, s čím bys chtěl pomoct - ale to je podle mě úplný základ, který se člověk, který chce texovat, naučí jako první.
3) Pokročilé příkazy jsou už pro zájemce a ti si to dohledají a nebudou neustále klikat na nějaká pomocná tlačítka.
---
Je tu odkaz na Kondrův přehled, který je podle mě dostačující.
---
Ale co člověk, to názor, takže tolik ode mě. Já jsem tu jen pěšák, uvidíme, co na to velký Admin.