Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Synek opět donesl úkol - je jen výběrovej, ale stejně mi nedá spát:
Míša si vystřihla dva stejné čtverce, jeden obdélník o rozměrech 10 x 24 cm a ještě jeden obdélník. Jaké rozměry mohl mít tento obdélník, pokud ze všech čtyř útvarů složit čtverec, aniž by se jednotlivé útvary pekrývaly?? Takových obdélníků lze nalézt více, uveď alespoň ČTYŘI!!!
S mojí znalostí matematiky a představivostí se mi nepodařilo najít ani jeden. Poradíte nám???
Díky D.
↑ Doxxik: Díky, jen nevím, jestli z toho, jak je to zadaný: ... Míša si vystřihla dva stejné čtverce ... nevyyplývá, že napřed máme nějaké (jakékoliv) čtverce a k nim obdélník dané velikosti, a vypočítat to má "obecně". Z toho zadání jsem pochopil, že nemůžeme měnit velikost těch čtverců... Ale nejsem matematik, takž si nechám rád poradit.... Díky ještě jednou
Zdravím vás,
zadání je z aktuální matematické olympiady, ZŠ 5, dodržujte, prosím místní pravidla - bod 6. Děkuji.