Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den,
když mi vyšel Variační koeficient 53% je homogenní? Jde mi o to, že nemám zkušenost, jak se toto vyjadřuje správně slovně ve statistické řeči...
např.
Hodnoty znaku v souboru jsou jen málo homogenní.
Mohu to takto napsat?
Děkuji
↑ bigbabe:Jani, neodpovím ti , nevím , ale tímto tě zdravím :-)
Ahoj, také zdravím.
Matiku mám za sebou, tak teď bojuji se Statistikou.
Zatím mám pocit, že to je jednodušší, možná díky pomoci moderní techniky, kterou jsme u matiky měli zakázánu (kalkulačky a Excelu), ale určitě také díky dobré matematické průpravě od tebe. A díky Jeleně.
Děkuji, děkuji, děkuji
Janina
↑ Ivana:, ↑ bigbabe:
Zdravím vás obě velmi moc :-)
Jani, to je strašně nehomogenní variační koeficient - my považujeme (při našich měřeních) soubor za homogenní (a měření s "standardně a kvalitně" provedené), pokud je koeficient do 5 % (ještě tak do 15 se dá snest).
Nevím, jak hodnotí ostatní kolegové, co měří.
Bohužel, já dnes nemám čas, zítra se podívám na zadání od Jany (pokud někdo z kolegů se toho neujme - to bych docela rada věděla, kdo má popisnou statistiku stejně rad(a), jako já :-)
Děkuji,
už mi to i došlo logicky, jsem zblblá z těch průměrů, že jsem uvažovala, že to je tak jako na polovině ...
ale ono je to tak, že je to 53% velikost rozptýlenosti (jestli to tak mohu říct) ...takže nehomogenní - to je jasný.
Děkuji
(Ozvu se až v sobotu večer - zítra jedu na dva dny do školy a nejsem online)
Stránky: 1