Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#26 12. 11. 2009 16:43

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Goniometrická rovnice

↑↑ Toni:

já se omlouvám, ale my se nerozumíme - v příspěvku 9 jsem uvedla Tvé zadání se sinx (po úpravě) a jeho "zrcadlo", kde místo sin x je písmeno a.

Ani bych tomu neřikala substituce, jen toto zrcadlo mělo navést na úpravu mnohočlenu na součinový tvar.

Součinový tvar potřebujeme: pokud je součin roven 0, alespoň jeden z činitelů roven nule, proto řešíme jednotlivé závorky jako samostatné rovnice.

Buď si najdi nějakou možnost, jak napsat a umístit sem svůj postup, o kterém se dá diskutovat - co je podle SŠ, co přesahuje běžné požadavky SŠ a proto nebudeme používat, když to pan učitel nechce.

Je to konec konců Tvé řešení a také Ty víš nejlépe, co jste brali, co akceptuje váš učitel.

Promiň, já v tuto chvili považuji další mé vysvětlení za ztratu času. Děkuji za pochopeni.

#27 13. 11. 2009 14:45

Toni
Reputace:   

Pošlu sem svoje řešení jestli je dobře. Chci se ale zeptat jaký program používáte k přepisu matematických rovnic do počítače(jak to vidím zde na fóru)

#28 13. 11. 2009 14:51 — Editoval Doxxik (13. 11. 2009 14:52)

Doxxik
Reputace:   14 

využívá se TeX (viz zde)
edit: k psaní na počítači (ne sem) se využívá třeba LaTeX

Maturita 2010  (trailer) - R.I.P.

Zápatí