Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj potřebuji pomoct s příkladem
1.Jaký musí mít výkon elektrická kamna, jestliže má být v místnosti trvale teplota 20 °C. Za okny je přitom mráz –22°C. Stěny mají obsah 33m2, tloušťka stěn je 80cm, součinitel tepelné vodivosti stěny 8,3610-3 WK-1cm-1, součinitel přestupu tepla na rozhraní stěna-vzduch je na obou stranách stejný a má hodnotu 1,0510-3 WK-1cm-2.
Napadlo mě spočítat si nejprva množství tepla které mi prostoupí stěnou a pak množství toho co se vymění mezi stěnou a vzduchem no a tím sem skončil. hledal sem různě po netu a našel sem stránku která mi to spočítá s pčesností pár desítek wattu ale to mi u písemky nepomůže neměl by jste někdo návrh na nějakej vzoreček?
↑ knize-hrabe:
Zdravím,
původně jsem předpokladala, že bude podobný výpočet jako u prostupů stěnou: něco podobného bylo řešeno zde, ale nebyla jsem si jistá, jak zapracovat součinitele přestupu tepla stěna-vzduch, ale zdá se, že u dřevářů v tom máji jasno - jednotlivé vodivosti přepoštou na odpory: vzorec je v 15. snimku: Odkaz
Je to všechno srozumitelné, co do označení? Řekla bych, že není potřeba převádět žádné jednotky.
Může být?