Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravim matematiky,
Mam jisty problem. Pracuji na browser manazeru pro fotbal. Je tak zpola hotov, ovsem jediny problem mam s vytvorenim rovnice pro vypocet tymu, ktery vyhraje. Nevim, jak presne to udelat.
Zatim mi byl poslan jeden navrh, ktery bohuzel neni a nejspis ani nebude kompletni.
Kazdy hrac ma atributy
- Brana
- Obrana
- Zaloha
- Utok
- Strela
- Přihravka
- Hlavicka
- Rychlost
- Technika
- Agresivita
Pricemz nejvetsi duraz je kladen na prvni ctyri atributy -> pro urceni obrany/zalohy/utoku tymu.
Vliv sestavy do toho zatim nezapocitavam, to prozatim neni dodelane, proto to zde ani nepopisuji. Zatim je to brano vzdy pro 4 obrance, 4 zalozniky a 2 utocniky (samozrejme jeden brankar). Navic samozrejme do obrany se nezapocitavaji pouze obranci, ale i ostatni (mene zaloznici, jeste mene utocnici)
Predem dekuji za jakoukoliv radu jak to uskutecnit, moje zdroje ktere mi prislibili pomoc z nedostatku casu odrekli.
PS: v pripade zajmu a dobre spoluprace se nebranim ani financnimu ohodnoceni :)
↑ Kepzy:
Každému atributu hráče přiřaď nějaké bodové ohodnocení - čím lepší obrana, tím lepší body, atd. Pro každého hráče sečti jeho body, přičti nějaký faktor náhody a to samé udělej pro druhý týp. kdo bude mít víc bodů, vyhrál.
↑ check_drummer:
Dekuji, presne takto to mam. Jen me zajimalo jestli nekoho nenapadaji jine zpusoby.
Hlavni problem byl v tom, ze napriklad atribut obrana pro utocnika nema plnou hodnotu, ale prozatim jsem ji nastavil na 0,2 z obrany. To same pro ucinky sily ci techniky.
↑ Kepzy:
Pak je nutné ještě zavést hodnotu daného faktoru v závislosti na pozici hráče - např. útočníkovi započteme menší hodnotu ohodnocující atribut Brana, i když je to dobrý brankář, ale ve hře nemá možnost toto většinou nijak prokázat.
↑ Kepzy:
co takhle nepřičítat body jako náhodný faktor (nebo jen okrajově), ale spíš zacílit "štěstí" na hráče.
Myslím to takhle - každý hráč má ony atributy (bodově ohodnoceny). Každá pozice ve hře determinuje počet bodů, které z jednotlivých atributů dostane, a to tak:
Dejme tomu, že hráč XY má
Obrana = 50.
Pak bych započítal "štěstí" (náhodný faktor). že se mu bude dařit a bude bránit, jako obvykle -> vynásobil bych to náhodným číslem v okolí 1 (s tím, že čím dál koeficient bude od 1, tím bude menší pravděpodobnost, že padne; samozřejmě, že by mohl být i lepší než 50).
Pak, protože hráč XY je na pozici střelce a priorita bránit je jen minimální, výsledné číslo vynásobíš nějakým koeficientem útočníka (každá pozice by měla vlastní koeficienty pro jednotlivé atributy).
To by se opakovalo u všech hráčů a všech atributů.. (akorát nevím, jestli je šťastné sčítat všechny body dohromady.. lepší by možná bylo rozdělit to do několika kategorií a ty pak orovnávat..)
Stránky: 1