Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím ,, nedavno jsem zadal do Wolframu ,příklad zde: http://www.wolframalpha.com/input/?i=in … 5E5%28x%29 ale vyhodilo mi to uplně nesmyslny vysledek ,, s tim ze misto integrovani se tam pouzil jakysi redukčni vzorec ,, ktery nvm jestli se da u toho použit ,, kazdopadně vysledek vychazi uplně jinak kdyz se provede integrace pres pp 2x ,,či se to vypočita klasicky ,, Zajimalo by mně proc je to tady přes wolfram vypočitane špatně či kde sem udělal chybu děkuji ...
↑ agnusxx:Chyba není nikde. Jen je ta funkce vyjádřena jinak, když si necháš vykreslit
, což je předpokládám tvůj výsledek přes per partes, tak dostaneš stejný obrázek jako ti vyhodil wolfram při svém výpočtu.
to máš jako kdyby někomu vyšel výsledek
a jinému
a hádali by se, kdo to má správně. Jen to u tvého příkladu není tak dobře vidět..
ano presne tento vysledek my vyšel:
jako jste uvedl ,, ale trošku mě zmatl ten redukčni vzorec ,, přes ktery se to počítá, ten sem ještě neviděl , a ne pres pp . Takze pak sou oba vysledky identicke ,, dobra tedy , jen ten tvar pres wolfram je orpavdu slozitejši :D