Stránky: 1
Ahoj, potřeboval bych s něčím pomoct, mám limitu (n^(1/3)) * (((n+1)^(2/3)) - (n-1)^(2/3)) , no a převedu to na třetí odmocninu s těch závorek nadruhou a pak jedu podle takovýho vzorce, jestli ho někdo znáte, kterej říká, že když mám prostě nějakou odmocninu z něčeho minus odmocninu z něčeho, tak to udělám jako podíl, kde ve čitateli je to pod tima odmocninama, normálně mezi tima výrazama je i to znaménko co je mezi nima a v jmenovateli je suma od např. zde 1 do 3 z ty prvni odmocniny ^ (k/3) krát ta druhá odmocnina ^((2-k)/3). Příklad má vyjít 4/3.
No a mě tam pořád vychází nějaký (4/3)n^(2/3) nebo tak něco už nevím. Ale prostě vždycky nějaký nka přebejvaj a nedjou vykrátit nic nevím si rady.
http://forum.matweb.cz/upload/1261177059-Obraz0083.jpg
Díky moc za pomoc a omlouvám se za amaterismus a špatnou grafiku : ) .
↑ limitky:
Zdravím,
máš rozšířovat do vzorce 2.2 (užitečné vzorce). Další návrh prosím ve více čitelné úpravě, děkuji.
↑ limitky:
to je jen úprava odmocnin: Odkaz, bez n^(1/3)

Že je ta hezká noc a já jsem se před chvílí dozvěděl, že jsem k Vánocům dostal zápočet, tak to snad i skoro dopočítám :-)
Navazuji na mou milou kolegyni ↑ jelenu:
Teď akorát ve jmenovateli vytkneš n^{4/3}, zkrátíš s n v čitateli a zbyde ti 4/(něco, co se v blíží do trojky). To už nějak přes aritmetiku, složené funkce a podobné aparáty dokážeš.
Stránky: 1