Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Já jen doporučuji nepoužívat Adobe Reader, protože pokud se nic nezměnilo za posledních pár měsíců, tak Reader zamyká soubory, které má otevřené, takže před každou kompilací člověk musí Reader vypnout a je to takové neohrabané. Ostatní PDF čtečky jen soubor "reloadnou" po kompilaci.
↑↑ Pavel Brožek: ahoj, napíše to chybu
"C:\Program Files\Adobe\Reader 9.0\AcroRd32.exe" Cannot execute command. ______ | | | OK | | | ______
↑ halogan: máš pravdu, ale chci to mít funkční
↑ byk7:
Ahoj,
z menu vyber Build>Define Output Profiles… U profilu s pdf klikni na záložku Viewer. Tam u „View project's output“ a „Forward Search“ vyber „Command line argument“ a do „Command:“ vyplň
%bm.pdf
Mně to tak funguje (nefunguje tedy to hledání).
↑ Pavel Brožek:
pořád to stejné, asi se na to vykašlu
jinak, jak funguje \newcommand?
proč mi nefunguje příkaz
\newcommand{\d}{\mathrm{d}}
↑ byk7:
Příkaz \d už existuje, musíš použít \renewcommand.
Ještě zkus u „Close document before running (La)TeX“ vybrat „Do not close“.
↑ Pavel Brožek: už to běží, ale chyba byla v adresáři :)
C:\Program Files\Adobe\Reader 9.0\Reader\AcroRd32
\frac{\lim\limits_{n\to\infty}\frac{n^2+2n-5}{3n^2}}{3^{-1}}=1
já příkaz (nebo jak se to správně jmenuje) \limits používám pro integrály, protože mi to přijde hezčí
stejně tak existuje příkaz \nolimits
Zdravím..Chcem sa spýtať, či je nejaký príklad, ktorý v celom dokumente zruší zarovnávanie vľavo. Keď použijem flushleft, tak sa mi text neumiestní tesne pod hlavičku, ako si predstavujem, ale urobí "medzeru". Neviete niekto, čo s tým..ĎAKUJEM ZA SKVELÚ POMOC V TEJTO TÉME AJ PREDTÝM
↑ BakyX: mně ta mezera nepřijde nijak strašná, horší mi přijde, že to formátuješ jak ve wordu. já bych pro to "zadání" a "řešení" použil buď \newtheorem* (package amsthm) nebo \section*. pokud trváš na svym, tak jenom zruš odsazení odstavce pomocí \noindent, ale zarovnávání doleva bych fakt nepoužíval
↑ BakyX: já bych to udělal asi tak:
\documentclass{article} \usepackage{czech, fancyhdr} \usepackage[cp1250]{inputenc} \pagestyle{fancyplain} \begin{document} \texttt{\lhead{Patrik Bak I.C\\ Košický kraj \\ A-I-4} \rhead{Gymnázium Poštová 9 \\ 04252 Košice\\ 2011/2012}} \section*{Zadanie} Nech,
sú dve rôzne prvočísla,
,
prirodzené čísla a súčet
\frac{mp-1}{q}+\frac{nq-1}{p}
je celé číslo. Dokážte, že platí nerovnosť
\frac{m}{p}+\frac{n}{q}>1.
\section*{Riešenie} \end{document}
jináč doporučuju přečíst si not so short introduction to latex
Poměrně výrazně mi tu chybí \textstyle (a trochu i \displaystyle), proč to vůbec nefunguje? \script- i \scriptscriptstyle fungují bez problémů.
↑ zdenek1:
Zdravím,
↑ Pavel Brožek:
Jasně, tady to funguje, ale jaký musím mít na vlastním počítači připojený balíček?
↑ zdenek1:
\digmma and \varkappa require the amssymb package. Aspoň tu se to píše. http://www.combinatorics.net/weblib/A.2/a2.html